Sjajna vijest stiže iz Afrike: Robert Dacešin osvojio zlatnu nagradu za video o BiH

1
Radiosarajevo.ba
Sjajna vijest stiže iz Afrike: Robert Dacešin osvojio zlatnu nagradu za video o BiH
Foto: Facebook / Robert Dacešin sa osvojenim nagradama

Svjetski putnik, Banjalučanin Robert Dacešin, dobio je novu nagradu za video u kojem promovira  ljepote Bosne i Hercegovine.

"Nakon više od desetak nagrada i priznanja koja je video na temu 'Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 destinacija u svijetu' osvojio, novi video koji smo radili pod nazivom 'Bosnia and Herzegovina - The country of but(t)s' osvojio je zlatnu nagradu na najjačem festivalu turističkih filmova u čitavoj Africi za najbolji samostalni video o nekoj zemlji u konkurenciji više stotina videa!

Inače, ideja za ovaj video pala mi je vozeći se vozom iz Valensije ka Sevilji prošle godine i u tih par sati sam skuckao prvu verziju scenarija.

Napravite ovaj pripravak od prirodnih sastojaka: Ruže će vam bolje rasti i neće obolijevati

Napravite ovaj pripravak od prirodnih sastojaka: Ruže će vam bolje rasti i neće obolijevati

Htio sam da kreiramo video koji će na šaljiv način prikazati ono meni najbolje što postoji kod nas, a to je da u BiH gotovo ništa nije petica, nemamo Mišelin restorane u hotele sa infiniti bazenima, ali imamo dosta mjesta gdje za malo novca dobiješ dobar 4+", naveo je na Facebooku.

OSVOJILI SMO PRVU NAGRADU NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU TURIZMA U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI❤️ Nakon više od desetak nagrada i...

Posted by Robert Dacesin on Saturday, July 1, 2023

"Kad sam se vratio kući, zajedno sa Milanom Banjac smo sjeli i lagano to sve posložili. Neko vrijeme sam tražio i glumicu koja bi bila nekako vrckava i šašava da odglumi u ovom tipu videa i Olga Skerletović je odradila više nego sjajan posao i hvala joj na tome. Usput je super lik i baš smo se zabavili na snimanju zajedno. Hvala i Milanu Bajiću koji je ranije snimio dobar dio kadrova i Lejla Piljević Kezo koja je pristala da krajem decembra na minus temperaturi na Trebeviću odsvira u majici bez rukava svoj dio na električnoj violini koji se savršeno uklopio u video. Jeste da smo se svi smrzli i da nam se akumulator ispraznio, jer nam je prethodno pregorila rasvjeta, pa smo farove od auta koristilinza to, ali vrijedilo je", naveo je Robert Dacešin na Facebooku.

Ukoliko niste pogledali video:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije