Pogledajte kako je izgledala avantura Roberta Dacešina sa vukovima i medvjedima u Bosni

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je izgledala avantura Roberta Dacešina sa vukovima i medvjedima u Bosni
Foto: Prtscr / Youtube / Robert Dacešin

Avanturista i putopisac Robert Dacešin svakodnevno se trudi donijeti neobične i manje poznate priče iz cijelog svijeta, a također i iz Bosne i Hercegovine.

U svom posljednjem videu, objavljenom na svom YouTube kanalu, posjetio je jedno mjesto u blizini Doboja, gdje su mu društvo pravili medvjedi i vukovi.

"Iako su vukovi i medvjedi, često okarakterisani kao neke od najopasnijih životinja na našem području, u ovom videu, proveo sam 24 sata sa njima i upoznao njihovu drugu stranu.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Putujući našoj zemljom u proteklih nekoliko godina, imao sam priliku da doživim neke zaista posebne stvari i upoznam mjesta za koja ranije nisam ni znao da postoje na našim prostorima.

U gotovo svaki dio zemlje u koji bih se zaputio, pronašao bih nešto čudesno lijepo i upoznao neke dobre ljude, koji bi učinili boravak u tom kraju još posebnijim", kazao je Robert, te dodao: 

"Mada, ono što sam doživio na planini Ozren gdje sam boravio, jedno je od najnevjerovatnijih iskustava čitavog života. Naime, u mjestu zvanom baza Paragost, imao sam priliku da provedem jedan čitav dan družeći se sa dva medvjeda imena Maša i Ljubica, vukom imena Vuk, lamom, magarcem i raznim drugim životinjskim drugarima, te provedem zaista jedan dan za pamćenje.

VOLIM DOMAĆE PROJEKTE❤️ Iako mi turizam nije struka i iako nikada nisam planirao da ću se na neki način baviti njim,...

Posted by Robert Dacešin on Wednesday, June 7, 2023

Ono što me posebno oduševilo je način kako se domaćini ovog mjesta brinu o svim ovim životinjama i kako one žive u jednom posebnom miru i sreći", rekao je Robert.

Pogledajte video Robertove avanture: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije