Video / Priglavke za Trumpa, spavaćica za Melaniju: Pokloni delegacije RS-a za predsjednika

17. 01. 2017. u 13:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 499

Pravu buru pošalica i šaljivih kritika izazvale su najave da je jedna delegacija iz Republike Srpske, na čelu s predsjednikom ovog entiteta Miloradom Dodikom, pozvana na inauguraciju Donalda Trumpa na mjesto novog predsjednika SAD-a.

Vrlo brzo cijela priča postala je popularna u bh. javnosti, posebno nakon što su Miloradu Dodiku i Marinku Umičeviću odbijeni zahtjevi za vizu koja bi im omogućila ulazak u Sjedinjene Američke Države, čime su njihove pompezne najave o posjeti Trumpu apsolutno "pale u vodu". Sve to iskoristili su brojni korisnici društvenih mreža kako bi ismijali prvenstveno Dodika, a zatim i ostale sudionike ovih najava.

Posebno je javnost nasmijala prostodušna najava Marinka Umičevića, Dodikovog savjetnika, funkcionera SNSD-a i direktora Fabrike obuće "Bema" iz Banje Luke, koji je govorio o neobičnim poklonima koje je spremio za novog predsjednika i prvu damu SAD-a.

Umičević, koji je postao poznat jer je Melaniji Trump poslao dva para cipela iz Banje Luke kao znak podrške tokom kampanje, pričao je o tome kako je za Trumpa i njegovu suprugu pripremio priglavke, spavaćicu sa "zmijanjskim vezom" i šal s motivima Republike Srpske, te knjigu.

O svemu tome, kao i o njegovoj radosti koju je doživio nakon što mu je, kako kaže, stigao poziv na inauguracijski bal imali smo priliku čitati i ranije, ali kako je to zaista izgledalo i zvučalo možete pogledati u narednom videu.

NEMA KOMENTARA