Poznati bh. TikToker ostao šokiran cijenom računa u restoranu: 'Za te pare otresem pola janjeta'

6
Radiosarajevo.ba
Poznati bh. TikToker ostao šokiran cijenom računa u restoranu: 'Za te pare otresem pola janjeta'
Foto: Screenshot/TikTok / Sermed Maktouf platio pastu 109 eura

Poznati bh. TikToker Sermed Maktouf otišao je na put u Milano te na svom profilu otkrio koliko je platio ručak u popularnom talijanskom gradu. Ostao je šokiran kada je dobio račun.

"Kao što vidite, nalazim se u restoranu u centru Milana, vjerovali ili ne, ova šačica rezanaca košta 40 eura. Ako želite smršati, jedite ovo tri puta dnevno i nećete više imati novaca za išta drugo. U tri zalogaja sam pojeo 40 eura, nije skupo, nego preskupo", poručio je na snimku.

Otkrio je da je stvarno želio sjesti i jesti u centru Milana, no da je ovo stvarno previše. "Malo bahato, stvarno nisam znao da je ovako mala porcija". Nastavio je čitati sve stavke s računa, gdje se posebno istaknuo kruh koji su donijeli bez pitanja i naplatili 16 eura. "Tagliatele su 72 eura (140 KM) za dvije porcije, dakle 36 eura (70 KM) po jednoj. Vjerovali ili ne, voda košta devet eura (17,5 KM), a sok 12 eura (23, 45 KM). Sve skupa 109 eura (213 KM)", zaključio je.

Prepoznajete li ženu s fotografije? Policija moli građane za pomoć

Prepoznajete li ženu s fotografije? Policija moli građane za pomoć

Njegovi pratitelji su bili suglasni da je to stvarno preskupo i da se za taj novac mogao dobro najesti na nekom drugom mjestu. "Ja za te pare pola janjeta otresem", "Nije to Balkan, tu se nećeš najesti", "Smršavila bih čim vidim račun", "Preskupo", "Tamo sam jeo pizzu za 12 eura, na istom mjestu", neki su od komentara.

Tokom inflacije u Europi najviše su rasle cijene hrane, odnosno namirnica u trgovinama, ali i restoranima. Prema prosječnoj cijeni obroka u jeftinom restoranu, najskuplja su Ženeva i London, a izuzetno skupi su Kopenhagen, Amsterdam, Dublin i Milano s prosječno cijenom od 20 eura, prenosi Dnevno.

@sermedmaktouf

Da li je po vama ovo preskupo? 🤑 #balkan #bosna #srbija #hrvatska #crnagora #makedonija #slovenija

♬ original sound - Sermed Maktouf

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije