Video / Pogledajte uvodnu špicu za nove epizode kultne serije Beverly Hills

07. 08. 2019. u 16:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 25

Nostalgija za devedesetima danas kreće u petu brzinu, zahvaljujući remakeu kultne serije “Beverly Hills 90210” koji na TV postaji Fox kreće u potragu za nekom novom publikom.

Zasad je planirano šest epizoda, o kojima će ovisiti hoće li nova verzija dobiti cijelu sezonu ili ostati tek mali podsjetnik na televizijski fenomen koji je obilježio generacije.

Najavna špica muzikom, kadrovima i temom udara upravo na nostalgiju.

“Htjeli smo oživjeti onaj osjećaj koji imamo kad se nalazimo s dragim i poznatim ljudima. Osjećaj porodice”, rekla je Gabrielle Carteris koja je u originalu igrala štrebericu Andreu.

Gabrielle Carteris, Shannen Doherty, Jennie Garth, Brian Austin Green, Jason Priestley, Tori Spelling i Ian Ziering glavni su glumci nove verzije Beverly Hillsa.

Iz originalne postave nedostaje samo Luke Perry, koji je u martu ove godine preminuo od posljedica moždanog udara.

Njemu će, najavljuju glumci, biti posvećena cijela jedna epizoda.

“Nisam imala namjeru glumiti u ovom remakeu, ali kad je Luke umro, pogledala sam stvari iz druge perspektive. Ovo radim njemu u čast”, rekla je promovirajući novu seriju Shannon Doherty, koja je originalni Beverly Hills napustila nakon tri sezone i ostala na glasu kao teška i problematična saradnica.

U seriji ju je tada zamijenila Tiffani Amber-Thiessen i ostala u glavnoj postavi sve do završetka emitiranja 2000. godine.

Ipak, u remake nije pozvana, što je prije nekoliko dana i potvrdila.

“Moj raspored je pun, a njima želim svaku sreću”, izjavila je na Netflixovoj promociji.

Glumci će u seriji zapravo igrati sami sebe, a ne likove koji su ih proslavili. Serija je zamišljena kao svojevrsna parodija na njihove živote pa će tako, primjerice, Tori Spelling i u novoj seriji imati novčane probleme (nadaleko je poznato da je glumica u stvarnom životu bankrotirala nekoliko puta).

Promovirajući seriju Jennie Garth priznala je dugogodišnja nagađanja o velikom animozitetu između nje i Shannon Doherty. Osim što su rivalke bile u seriji, nisu se podnosile ni na setu.

“Jednom smo se toliko posvađale da smo izišle potući se, a razdvajali su”, priznala je Jennie u emisiji Watch What Happens Live.

NEMA KOMENTARA