Pogledajte snimak iz zraka velikog požara u blizini Mostara

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte snimak iz zraka velikog požara u blizini Mostara
Foto: Screenshot / X.com / Požar u Hercegovini

Požar koji je prije nekoliko dana buknuo između Mostara i Čitluka i dalje nije stavljen pod kontrolu, te vatrogasci, ali i lokalno stanovništvo vode borbu s vatrom.

Požar je izbio u Dobrom selu, a zatim i u ostalim okolnim mjestima, piše Hercegovinainfo.

Na Krivodolu je vatra u četvrtak, 1. augusta, zaprijetila porodičnim kućama, a s obzirom na to da je došla do dalekovoda, mještani ovog mjesta su ostali bez električne energije.

Dinamični petak navečer: Magično Sarajevo pozvalo brojne turiste i građane u noćnu šetnju

Dinamični petak navečer: Magično Sarajevo pozvalo brojne turiste i građane u noćnu šetnju

Također, požar je jučer došao i blizu dalekovoda u mjestu Čule.

Vatra se zatim počela širiti ka Rodoču i Jasenici gdje su nadljudskim naporima tijekom noći obranjene obiteljske kuće.

Požar se pak danas aktivirao u Čulama. Vatra je došla do magistralne ceste između Čitluka i Mostara, tačnije do spomenika Blažu Kraljeviću. 

Požar većih razmjera već je uništio veliku površinu šume i raslinja, a posao vatrogascima i stanovništvu otežavaju vremenski uvjeti, a naročito vjetar.

Zatražena i pomoć iz zraka

Vezano za požare većih razmjera koje su proteklih dana aktivni na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, iz Operativnoga centra Civilne zaštite HNK-a izvijestili su kako je trenutačno aktivan veći požar na području grada Mostara, na brdu iznad naselja Jasenica te u blizini Krivodola.

Vatrogasci su na terenu, požari su zasad, zahvaljujući nadljudskim naporima pripadnika profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih jedinica i mještana koji su priskočili u pomoć, pod nadzorom i u trenutku pisanja izvješća nisu ugroženi ni pučanstvo ni materijalna dobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije