Pogledajte red ispred Ambasade BiH u Saudijskoj Arabiji

4
Radiosarajevo.ba
Pogledajte red ispred Ambasade BiH u Saudijskoj Arabiji
FOTO: Screenshot / Red ispred Ambasade BiH u Saudijskoj Arabiji

Stotine stanovnika Saudijske Arabije ovih dana popunjava zahtjeve u Ambasadi Bosne i Hercegovine kako bi došli u našu zemlju.

Kako piše N1, gužve traju danima, a stotine građana dnevno šalje zahtjeve prema Ambasadi naše zemlje u Saudijskoj Arabiji te se čine veliki napori da bi se procesuirali svi ti zahtjevi.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH potvrđeno je i kako je povećan interes stanovnika Saudijske Arabije da dođu u našu zemlju.

Podaci iz 2019. godine pokazuju da je u našu zemlju iz Saudijske Arabije zabilježeno 35.905 ulazaka, dok je u 2020. bilo tek 783.

Također, i stanovnici Indije, Jordana, Kosova, Sirije, Indonezije, Filipina, Libije, Irana, Egipta i Jemena vole dolaziti u našu zemlju, ali ipak najveći broj dolazi upravo iz Saudijske Arabije.

Podsjetimo, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine prije nekoliko dana odbilo je prijedlog izmjene i dopune Odluke o vizama kojom bi se olakšao ulazak turista iz Ujedinjenog Kraljevstva i Irske, te Saudijske Arabije.

U nastavku pogledajte i snimak:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije