Podcast s Tomom: Naim Logić i magično putovanje na 7 najviših vrhova na 7 kontinenata svijeta

Radiosarajevo.ba
Podcast s Tomom: Naim Logić i magično putovanje na 7 najviših vrhova na 7 kontinenata svijeta
Foto: R. Kuduzović / Naim Logić i Tomislav Cvitanušić

Bh. ironman, triatlonac i alpinista Tomislav Cvitanušić ovog je maja osvojio najviši vrh svijeta Mount Everest, ugrijavši brojna bosanska i hercegovačka srca.

Nakon što je svojim čudesnim usponom već unio „miris“ avanture u naše domove, a kako bi i opet probudio radoznalost u svima nama i nadahnuo nas da se i sami otisnemo na uzbudljive životne puteve, pokrenuo je "Podcast s Tomom", u kojem će nam, s brojnim gostima, donositi priče o iskonskoj prirodi ljudi, o volji, o porazima i pobjedama.

Tomin prvi gost vodi nas na magično putovanje na sedam najviših vrhova na sedam kontinenata.

Prvi je to Bosanac koji se popeo na sedam krovova svijeta, čuveni planinar i Sarajlija sa adresom u Arizoni, doktor i alpinista Naim Logić.

Priča doktora Logića ona je o volji, o želji, o trenutku da, kad je najteže, ustanemo i nastavimo gdje smo stali.

Saznat ćemo više o njegovom djetinjstvu, o tome gdje je bio najnestašnije dijete, a gdje je počela ljubav prema planinama, zatim kako je ovaj Sarajlija poboljšao snabdijevanje električnom energijom u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i kako je propala prva ekspedicija na Everest zbog – virusa na računaru. Ispričat će nam dr. Logić o svom grandioznom putovanju od Peruna do Everesta, te otkriti zanimljive 'tajne' o tome kako smanjiti stres, šta su najbolji vodiči u životu, te kako je dr. Logić postao "predodređen za planinu".

Uživajte u fantastičnom razgovoru dvojice osvajača, ljudi velike volje i ljubavi prema Bosni i Hercegovini:

Podcast možete pratiti na Youtubeu, InstagramuFacebooku i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije