Podcast s Armom: Vrijeme je za inspirativne priče

Radiosarajevo.ba
Podcast s Armom: Vrijeme je za inspirativne priče
Foto: Radiosarajevo.ba / Podcast s Armom

Dobrodošli u "Podcast s Armom" - mjesto gdje ćemo zajedno istraživati životne i priče o umjetnosti, iskrene razgovore o tabuiziranim temama i inspirativne ispovijesti.

Voditeljica podcasta je Arma Tanović Branković, glumica, profesorica glume, glumački pedagog i jedna od direktorica Drama Kids internacionalne dramske Akademije za djecu i mlade. Pomalo slikarka i vizualna umjetnica. Spisateljica u obuci i nastajanju.

"Podcast s Armom" je okruženje u kojem ćemo zajedno istraživati širok spektar tema koje oblikuju naša bića. Ovdje ćete pronaći inspiraciju, razumijevanje i perspektive koje će vam pomoći u vašem svakodnevnom životu.

"Umjetnost doživljavam kao put humaniziranja društva i individue. Vjerujem u njenu korifejsku snagu da život pojedinca učini smislenijim. Jedna od mojih najvažnijih vizija je teatar i gluma kao najmoćnija učiteljica života u školama a tome je posvećen i moj doktorski studij. Vjerujem da obrazovanje u budućnosti mora razviti osjećaj svrsishodnosti, učenici trebaju imati osjećaj svrhe, znatiželju i otvoren način razmišljanja prema novim idejama, perspektivama i iskustvima. Stvaranje nove vrijednosti zahtijeva kritičko razmišljanje i kreativnost u pronalaženju različitih pristupa rješavanju problema, te suradnju s drugima u pronalaženju rješenja za složene probleme. S tim u vezi radim mnogo na razvoju primijenjenog pozorišta i pozorišta u socijalnoj zajednici“, govori Arma Tanović Branković.

Kako poručuje, vjeruje u ljudsko biće i njegovu transformativnu moć na ovim pomalo tužnim prostorima natopljenim transgeneracijskom traumom i trenutno je u fazi istraživanja raznih alternativnih puteva kako terapeutskih tako i duhovnih.

"Više smo od tijela i ega. Moramo biti jer nam uveliko prijeti moć artificijelne inteligencije. Mi smo ljudska bića u svojoj punoći. Želim podijeliti lična iskustva i iskustva drugih s publikom. Da bi bili inspirirani i pristali na pozitivnu stranu priče, ne one iz self help literature, ne pozitivizam kao trend ili teror, već onu koja uključuje spremnost da se suočavamo i mijenjamo.
Majka sam. Mnogo filozofiram o majčinstvu, a pravim stereotipne greške. Dvije djevojčice sam rodila, a nekoliko njih zovem mojim. Jer, moje je ono što volim, a ne što mi pripada. Mnogo toga ne znam da radim. Ne znam kuhati, ne znam voziti bicikl, automobil, role, čak ni skuter, ne znam pjevati, a voljela bih da znam, ne znam ni kolut naprijed. Paničim, zabušavam, zaboravljam, ponekad podrazumijevam. Sve te nedostatke grlim kao dio sebe jer mislim da ljudsko biće mora zavoljeti svoje nesavršenosti", ističe voditeljica Podcasta s Armom.

Prva epizoda ovog uzbudljivog putovanja uskoro će biti dostupna online. Pratite nas i budite spremni na čudesne priče koje će vas nadahnuti na akciju i promijeniti način na koji gledate svijet oko sebe.

"Podcast s Armom" vas poziva da se pridružite zajednici otvorenih umova i zajedno s nama istražujete dubine ljudskog iskustva. Dobrodošli u "Podcast s Armom" - mjesto gdje se inspiracija sastaje s istinom i gdje priče postaju putokazi prema boljem sutrašnjem danu.

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije