Podcast S Armom: Alma Ferović Fazlić o melodiji života, muzičkom teatru i umjetničkoj transformaciji

Radiosarajevo.ba
Podcast S Armom: Alma Ferović Fazlić o melodiji života, muzičkom teatru i umjetničkoj transformaciji
Foto: R. Kuduzović / Alma Ferović Fazlić i Arma Tanović Branković

Pripremite se za još jednu nezaboravnu epizodu "Podcasta S Armom – Inspirativne priče", gdje nam umjetnica, muzička pedagoginja i viša asistentica na Akademiji scenskih umjetnosti, Alma Ferović Fazlić, otkriva svoj put ispunjen notama, izazovima i umjetničkim preobražajem.

U ovoj epizodi, gošća s voditeljicom Armom Tanović Branković dijeli svoje iskustvo povratka iz Engleske te utjecaj koji je imala na razvoj muzičkog teatra u Bosni i Hercegovini. Sjeća se '92. godine, kada je muzički teatar bio njezina utjeha u ratnom periodu, posebno ističući Sound of Music (koji je kod nas preveden kao Moje pjesme, moji snovi) kao izvor inspiracije.

Otkrijte kako je Ferović Fazlić svoju ljubav prema muzičkom teatru pretvorila u diplomsku tezu, ali i kako je kroz intenzivne semestre na Royal Academy of Music u Londonu stigla do Gospodara prstenova i profesionalnog angažmana na čuvenom West Endu.

Otkriva nam kako je odlučila da se vrati u Sarajevo, kako je postala muzička redateljica, te kako je njena strast prema mjuziklu prerasla u predavanje na Muzičkoj akademiji.

Alma otkriva kako glas može biti terapija za različite izazove i probleme, uključujući mucanje i astmu. Razgovor se širi na teme poput nedostatka srednjoškolskog obrazovanja u performativnim umjetnostima u Bosni i Hercegovini, a zaključuje se toplom pričom o porodici.

Ne propustite ovu inspirativnu epizodu:

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije