Ovo su najveći problemi sa samouslužnim kasama

0
Radiosarajevo.ba
Ovo su najveći problemi sa samouslužnim kasama
Foto: Printscreen / Samouslužna kasa

Korisnik TikToka izrazio je svoje nezadovoljstvo povodom malog prostora za odlaganje proizvoda na samouslužnoj kasi. U videu, iako ne govori, jasno je pokazao svoje frustracije zbog nedostatka mjesta za staviti skenirane proizvode.

Sve više prodavnica uvodi samouslužne kase koje omogućavaju kupcima da sami obave plaćanje za svoje proizvode. Bez obzira na osobne preferencije, čini se da će samouslužno plaćanje postati sveprisutno u prodavnicama u budućnosti.

Kao što to obično biva, postoji prostor za unaprjeđenje, a ovaj TikToker sugerira da bi veći radni prostor mogao biti ključ za poboljšanje takvog načina plaćanja.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

U videu koji je podijelio, a ubrzo postao viralan, ovaj TikToker posjećuje američku prodavnicu gdje obavlja plaćanje putem automatiziranog sistema i stavlja namirnice u odgovarajući prostor.

Inače, svrha tog prostora je sprječavanje krađe putem pametnog sistema koji bilježi težinu proizvoda svaki put kada ih skenira te uspoređuje s težinom koja je pohranjena u prostoru za odlaganje, piše Net.hr.

On smatra da bi prostor za proizvode trebao biti veći, što je vidljivo iz videa u kojem ne govori ništa, ali vidno iskazuje nezadovoljstvo zbog činjenice da nema dovoljno prostora za odlaganje skeniranih proizvoda.

"Nadamo se da ćemo dobiti veći radni prostor ako već moramo sami obavljati plaćanje. Umoran sam od pokušaja slagati sedmične namirnice u prostor veličine kalupa za kolače", napisao je.

@aesop080

♬ Ms. Jackson - Outkast

Njegov video u kojem se žali na problem premalog prostora trenutno broji preko 450 hiljada pregleda i ima mnoštvo komentara, od kojih se mnogi slažu s tim problemom i iniciraju na potrebu da se uvede neka bolja ideja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije