Ovako se slavi golčina: Od djece se uči - nema protivnika, živjela ljubav

Radiosarajevo.ba
Ovako se slavi golčina: Od djece se uči - nema protivnika, živjela ljubav
Mada je moderno doba donijelo moderni fudbal u kojem se cijela igra svela na što veću zaradu, postoje još uvijek pojedini pozitivni primjeri koji nas uče da je fudbal još uvijek igra i „najvažnija sporedna stvar“ na svijetu, a ne samo posao.

Ovog puta „pjetlići“ na Tenerifama odlučili su da cijelom fudbalskom svijetu daju pravu lekciju, a cijeli događaj se zbio na utakmici dva tima devetogodišnjaka, koji treniraju u klubu Florida. Florida C je vodila rezultatom 1:0, a onda je za Floridu D dosuđen slobodni udarac.

Maleni izvođač slobodnaka se zatrčao, šutirao lijevom nogom i zatresao mrežu „protivnika“ koji su se, na opće začuđenje, pridružili slavlju iako su primili pogodak.

To je bila najljupkija scena u ovoj utakmici, a mališani su odlučili da svoje starije kolege poduče suštini sporta, odnosno, druženju i pozitivnoj atmosferi koja se stvara kroz zabavu.

"Želim da se ovako rješavaju i apsurdni problemi u sportu. Želim da svaki sportski angažman ima ovakav konačan rezultat", napisao je sportski novinar Badaiko Magdaleno, kao komentar na video ove neobične proslave koji je i postavio video na Twiteru.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije