Nedim Sladić objavio prognozu: Koliko će snijega i gdje pasti u narednim danima

0
Radiosarajevo.ba
Nedim Sladić objavio prognozu: Koliko će snijega i gdje pasti u narednim danima
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Kraj novembra u Bosni i Hercegovini obilježit će oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima i na planinama meteorolozi najavlju i snijeg.

O vremenskim prilikama u našoj zemlji oglasio se i poznati bh. meteorlog Nedim Sladić koji je na svom Facebook nalogu objavio i zanimljivu animaciju.

"Prognozirana visina snijega za narednih 5 dana na području Bosne i Hercegovine.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Ulazni podaci njemačkog ikosahedralnog nedhidrostatičkog modela", napisao je Sladić uz video.

Podsjetimo, Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu do nedjelje.

Meteorolozi objavili detaljnu prognozu za naredne dane. Poznato koliko će padati snijeg i gdje u BiH

Meteorolozi objavili detaljnu prognozu za naredne dane. Poznato koliko će padati snijeg i gdje u BiH

U petak 24.11.2023., pretežno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana lokalno slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Prema kraju dana i tokom noći kiša širom zemlje. U područjima iznad 1000 m očekuje se postepeni prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16 °C.

U subotu 25.11.2023., pretežno oblačno vrijeme sa slabim padavinma. U sjevernim područjima Bosne i u Hercegovini se očekuje kiša, a u ostatku zemlje susnježica ili snijeg. Poslije podne padavine prestaju u Hercegovini, a krajem dana i tokom noći i u većem dijelu Bosne. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. U Hercegovini i na zapadu Bosne olujni, a u ostatku zemlje, povremeno, jaku udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 10, a dnevna od -1 do 5, na jugu do 8 °C. 

Prognozirana visina snijega za narednih 5 dana na području Bosne i Hercegovine. Ulazni podaci njemačkog ikosahedralnog nehidrostatičkog modela (#ICON).

Posted by Nedim Sladić on Thursday, November 23, 2023

U nedjelju 26.11.2023., u Hercegovini pretežno sunčano, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Bosni je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica. Vjetar umjeren do pojačan zapadni i sjeverozapadni. Poslije podne vjetar u slabljenju. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 0, na jugu do 2, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 8°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije