Nakon ovog snimka možda nikada više nećete jesti majonezu: 'Trebao si ovo zadržati za sebe'

0
Radiosarajevo.ba
Nakon ovog snimka možda nikada više nećete jesti majonezu: 'Trebao si ovo zadržati za sebe'
Foto: Printscreen / Majoneza

Pomfrit, sendviči, piletina, salate - majoneza se slaže uz sve to. Ali, saznanje o načinu njene pripreme i možda će vas natjerati da je preskočite.

Sve što je potrebno za saznati kako se pravi majoneza je brz pogled na sastojke na zanjoj strani boce, ali jedna Instagram stranica odlučila je prikazati proces u videozapisu pod nazivom: "Domaća majoneza u manje od jedne minute!"

Post s foodie stranice @bentleeyeats pokazao je gledateljima kako napraviti vlastitu majonezu jednostavnim miješanjem sastojaka, koji obično uključuju jaja, ulje, senf i ocat. Iako je krajnji rezultat ukusan, gledanje procesa izazvalo je različite reakcije. Neki gledatelji su prihvatili proces i čak bili zaintrigirani izgledom umaka koji se stvara. "Tako ukusno! Vrsta jaja koju koristite zaista je važna. Volim jarke žumanjke, gotovo izgledaju narančasto", stoji u jednom komentaru, dok neki ističu kako je izrada majoneze "neestetska".

Komšić: Klasičan akt agresije ako Ministarstvo odbrane nije dalo odobrenje za ulazak Vojske Srbije!

Komšić: Klasičan akt agresije ako Ministarstvo odbrane nije dalo odobrenje za ulazak Vojske Srbije!

"Neestetski? stvarno?", upitao je drugi, dodajući: "Mislim da je emulzifikacija jedan od najljepših kulinarskih procesa na svijetu."

Drugi gledatelji, međutim, nisu bili tako oduševljeni procesom. "Učenje ovoga na času kuhanja natjeralo me da prestanem jesti majonezu", napisao je jedan gledatelj nakon što je video stigao do platforme X. Drugi je dodao: "Ovo je Božji način da mi kaže da prestanem jesti majonezu".

"Trebao si ovo zadržati za sebe, ja ne trebam znati o tome," napisao je treći.

Ipak, dok proces možda nije najprivlačniji na svijetu, mnogi gledatelji su jasno rekli da bi i dalje rado uživali u umaku nakon što se svi sastojci sjedine, javlja Klik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije