Muškarac iz Sarajeva ušao u Zaru i ogrnuo lutku palestinskom zastavom

3
Radiosarajevo.ba
Muškarac iz Sarajeva ušao u Zaru i ogrnuo lutku palestinskom zastavom
Foto: Kolaž / Sarajlija ogrnuo lutku u Zari palestinskom zastavom

Na TikToku je objavljen video koji prikazuje neimenovanog muškarca, navodno iz Sarajeva, koji je ušao u poslovnicu 'Zara' i ogrnuo lutku palestinskom zastavom.

Korisnica ove društvene mreže pod imenom 'emirapendek2' objavila je ovaj snimak uz opis: "Ovo može samo Sarajlija, bravo!

Ovo je dio kampanje koja se vodi protiv firme 'Zara', koja je na udaru kritičara zbog njihove marketinške kampanje koja je, kako se čini, inspiraciju vukla iz dešavanja u Pojasu Gaze

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Kao rezultat ove kampanje, mnogi aktivisti širom svijeta protestovali su ispred poslovnica ove modne firme. Neki su čak imali i performanse ispred i u prodavnicama. 

Kako su u više navrata javljali čitaoci portala Radiosarajevo.ba, bojkot Zare u Bosni i Hercegovini je također aktivan. U mnogim navratima su radnim danima, kada bi njihove prodavnice obično bile pune, poslovnice Zare bile sablasno prazne. 

[tiktok]https://www.tiktok.com/@emirapendek2/video/7315832155173702918?lang=en[/tiktok]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije