"Možete mi skratiti vrat?": Hirurg otkrio najbizarnije želje pacijenata i šta je sve morao da odbije

0
Radiosarajevo.ba
"Možete mi skratiti vrat?": Hirurg otkrio najbizarnije želje pacijenata i šta je sve morao da odbije
Foto: Kolaž / Hirurg dr. Đorđe Nedeljković

Zahtjevi pacijenata često se razlikuju od onoga što medicinska struka smatra izvodljivim i bezbjednim. Dr Đorđe Nedeljković, hirurg i stručnjak za estetsku medicinu, podijelio je na društvenoj mreži TikTok neke od najneobičnijih zahtijeva koje je dobio od svojih pacijenata u vezi sa estetskim intervencijama.

Pacijenti često dolaze sa specifičnim željama, ali ono što žele nije uvijek u skladu sa medicinski prihvatljivim procedurama. "Da li može da se ubaci tri mililitra filera u gornju usnu da bude malo veća od donje?" - otkrio je dr Nedeljković na TikToku kao jedan od neobičnih zahtijeva.

Drugi neobičan zahtjev bio je: "Da li je moguće ubrizgati malo botoksa u glutealnu regiju kako bi se podigla?" Oba zahtjeva su odbijena iz medicinskih razloga.

Uznemirujući događaj u Makarskoj: Starija žena preminula nakon što ju je muškarac odgurnuo na ulici

Uznemirujući događaj u Makarskoj: Starija žena preminula nakon što ju je muškarac odgurnuo na ulici

Među neobičnim zahtjevima su i oni poput: "Da li može malo botoksa u regiju iznad kose kako bi se podiglo čelo i obrve, ali tako da to nije primjetno?" i "Da li je moguće ubrizgati hijaluron u uho kako bi se ono zalijepilo pozadi?" Oba zahtjeva su također odbijena.

Iako zvuči neobično, neki pacijenti su tražili "ubrizgavanje botoksa u trapezius kako bi vrat izgledao kraće", ali i ovaj zahtjev je bio odbijen. Sa druge strane, laserska epilacija kao sredstvo za sprječavanje rasta dlaka u ušima bila je prihvaćena.

@drdjordjenedeljkovic

Neobični estetski zahtevi🙃✅

♬ original sound - Dr Đorđe Nedeljković

Doktor je takođe napomenuo da nije moguće smanjiti "oko" pomoću botoksa ili filera, niti korigovati devijaciju nosa filerima. I dok zvuči neobično, dodao je da postoji mogućnost primjene filera u intimnoj regiji, što je bio prihvatljiv zahtjev, pišu Nezavisne novine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije