Mističnost, seks i muzika: Kako izgleda zabava u najboljem klubu na svijetu

Radiosarajevo.ba
Mističnost, seks i muzika: Kako izgleda zabava u najboljem klubu na svijetu
Screenshot / Twitter
Klub Berghain u Berlinu proglašen je najboljim noćnim klubom na svijetu, a to su svojim objavama potvrdili i slavni New York Time, te magazin Rolling Stones.

Svi koji su jednom kročili u ovaj klub tvrde da su tamo vidjeli ono što nikada prije nisu, a iako je jedan od najozloglašenijih klubova, svi ljubitelji elektronske muzike i dobrog provoda žele barem jednom posjetiti ovaj klub, prenosi Red Bull.

Ipak, da biste stigli do ulaska u ovaj klub potrebne su posebne vještine, a činjenicu da je izuzetno teško ući potvrđuje i slučaj odbijanja Britney Spears, kojoj ulazak nije dozvoljen.

Priče o drogi, eksplicitnom seksualnom ponašanju i nevjerovatnom ozvučenju, zbog čega mnogi ovo mjesto zovu hramom elektronske muzike postali su urbani mitovi, zbog toga što je fotografisanje u klubu strogo zabranjeno. Čak je zabranjeno koristiti i mobilne telefone, zbog kojih vam ulaz može biti zabranjen.

Oni koji su posjetili ovaj klub savjetuju da je najvažnije da ne pričate previše na ulazu, posebno ne na engleskom jeziku, a štikle i pretjerano upadljiva odjeća odmah će vas eliminisati. Preferira se crnina i minimalna šminka.

"Svi koji odaberem da uđu imaju svoju ličnost. To je bitno, različitosti. Imam osjećaj da je moja dužnost da klub bude sigurno mjesto za one koji žele uživati u muzici", kaže izbacivač Sven koji radi u Berghainu.

A sjajan provod potvrdio je i novinar New York Timesa koji je tek iz trećeg puta uspio ući u klub, a tamo je kako tvrdi "vidio nešto što nikada neće moći zaboraviti".

A kako to izgleda atmosfera u ovom klubu možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije