Mačka zavela red među ljubimcima i postala hit na društvenim mrežama

1
Radiosarajevo.ba
Mačka zavela red među ljubimcima i postala hit na društvenim mrežama
Foto: Kolaž / Mačka napada drugu mačku

Video snimak Topraka Serkana iz Turske postao je viralan na Instagramu nakon što je zabilježio neobičan incident između svojih ljubimaca. Na snimci se vidi kako jedna od njegovih mačaka napada drugu mačku, očigledno pokušavajući nametnuti svoju dominaciju u kući.

Uz to, u kadru se nalazi i mali pas koji reagira lajanjem. Ovaj neobičan trenutak ukazuje na problem ljubomore među kućnim ljubimcima, posebno kada su u pitanju mačke i psi.

Ljubomora između ljubimaca često proizlazi iz konkurencije za resurse poput pažnje vlasnika, hrane, igračaka i prostora. Mačke i psi pokazuju različite znakove ljubomore, a razumijevanje njihovog ponašanja ključno je za rješavanje problema.

Aerodrom u Sarajevu uvodi nove usluge za putnike od 1. jula

Aerodrom u Sarajevu uvodi nove usluge za putnike od 1. jula

Stručnjaci savjetuju da se ljubimcima osiguraju odvojeni resursi kao što su posude za hranu i vodu te ležajevi i igračke kako bi se smanjilo takmičenje oko resursa. Također je važno pružiti svakom ljubimcu individualnu pažnju i ljubav, stvoriti rutinu te nagrađivati pozitivno ponašanje kada su zajedno.

Uvođenje novog ljubimca treba biti postepeno, a važno je i osigurati različite nivoe prostora kako bi se ljubimcima omogućilo da se osjećaju sigurno.

Ako problem ljubomore postane previše intenzivan, savjetuje se konsultacija s veterinarom ili stručnjakom za ponašanje životinja koji mogu pružiti specifične savjete i strategije za rješavanje situacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije