Koronavirus i Sarajevo: Parti na krovu za raju u izolaciji na Dobrinji

J. Ć.
Koronavirus i Sarajevo: Parti na krovu za raju u izolaciji na Dobrinji
Foto: Radiosarajevo.ba / Dobrinja u doba pandemije

Kako smo i ranije pisali, noći u sarajevskom naselju Dobrinja, kada otkuca policijski sat i kada svi građani moraju biti u svojim domovima, makar na kratko su postale zanimljivije i ispunjenije, zahvaljujući muzici.

Zapravo, zahvaljujući Nihadu Malićbegoviću, jednom od članova popularnih bendova Knock out i Erogene zone te predstavniku poslijeratne sarajevske alternativne scene, kao i njegovom talentiranom sinu Benjaminu.

I tako, svaku noć tačno u 20 sati iz stana porodice Malićbegović u ulici Salke Lagumdžije na Dobrinji, pušta se muzika, što je prihvaćeno sa oduševljenjem od strane ostalih komšija.

Svi su na svojim balkonima koji s nestrpljenjem iščekuju prve taktove...Tada počinju ovacije - snimaju, slikaju, a komšije traže uvijek još muzike.

“Svaku večer pokušavamo olakšati izolaciju. Počastimo ih dobrom muzikom. Cilj nam je da zabavimo i sebe i njih”, rekao je za portal Radiosarajevo.ba Malićbegović.

Na ideju je došao sa sinom Benjaminom, misleći na početku da će ove mjere zaštite od virusa COVID-19 potrajati mnogo kraće.

Večeras je ova raspjevana porodica noć uljepšala komšijama tako što je na krovu zgrade napravila svoj mini koncert. Popularni bh. voditelj Elvir Hadžijamaković Lilo ih je najavio Dobrinjcima.

Večeras smo odlučili biti s njima i prenijeti vam djelić atmosfere...

Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije