Otac i sin svaku noć zabavljaju komšije na Dobrinji: Muzikom protiv COVID-19

Radiosarajevo.ba
Otac i sin svaku noć zabavljaju komšije na Dobrinji: Muzikom protiv COVID-19
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dobrinja

Noći u sarajevskom naselju Dobrinja u 20 sati, kada svi građani moraju biti u svojim domovima, zahvaljujući Nihadu Malićbegoviću, jednom od članova popularnih grupa Knockout i Eroene zone i predstavniku poslijeratne sarajevske alternativne scene, te njegovom sinu Benjaminu, postale su makar na kratko zanimljivije i ispunjenije, zahvaljujući muzici.

Dok Sarajlije aplaudiraju medicinskim radnicima i svima onima koji brinu o nama ovih dana, iz stana porodice Malićbegović u ulici Salke Lagumdžije na Dobrinji, pušta se muzika, što je prihvaćeno sa oduševljenjem od strane ostalih komšija.

Svi su na svojim balkonima, snimaju, slikaju, a komšije traže uvijek još muzike.

“Svaku večer pokušavamo olakšati izolaciju. Počastimo ih dobrom muzikom. Cilj nam je da zabavimo i sebe i njih”, rekao je za naš portal Malićbegović.

Na ideju je došao sa sinom Benjaminom, misleći na početku da će ove mjere zaštite od virusa COVID-19 potrajati mnogo kraće,

“Samim  tim što se odužilo, radili smo kući probe, te smo odlučili otvoriti prozore. Komšije su odlično odreagovale. Zahvalo bih se cijeloj Dobrini, a naročito komšijama iz Salke Lagumdžije, zabavljamo se svi pet minuta da obilježimo policijski sat”, istakao je on.

U videu pogledajte dio njihovog repertoara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije