Kako su se blamirali Trump, Kolinda, Macron i May

Radiosarajevo.ba
Kako su se blamirali Trump, Kolinda, Macron i May

"Oči" svijeta su posebno bile uprte u američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji i inače po svom ponašanju odudara od tradicionalnog klišea i ponašanja ne samo šefa svjetske sile, već iole pristojnijeg političara.

U oktobru je, na primjer, najviše komentara izazvao video snimak Trumpa kako, ulazeći u avion, pokušava da zatvori kišobran, a nakon što mu nije uspjelo da se sa njim izbori, samo ga je nemarno ostavio ispred ulaza.

Dosta "materijala" za medije pružio je i francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji je u maju napravio veliki gaf, kada je suprugu australijskog premijera nazvao "ukusnom", umjesto prijatnom, jer, za razliku od engleskog, "delicious" se u francuskoj varijanti prevodi i kao divan ili prijatan. 

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je u ovoj godini skrenula pažnju svjetske javnosti ponašanjem tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, kada je svojim vatrenim navijanjem za hrvatski tim, koji je i odnio titulu, u navijačkom žaru ljubila svakog ko je bio u njenoj blizini.

Na dan finala, između fudbalskih reprezentacija Francuske i Hrvatske, nisu je omeli ni kiša, ni brojni blicevi da grli i ljubi i francuskog predsjednika Macrona i članove hrvatske fudbalske reprezentacije. 

Još jedna žena skrenula je na sebe pažnju, takođe ne zbog političkih stavova, već zbog ponašanja, kao i Kolinda, ali ne i sa simpatijama, na kakve je naišla hrvatska predsjednica.

Britanska premijerka Theresa May je tokom afričke turneje u augustu u više navrata pokušala da igra, što je izazvalo lavinu podsmješljivih komentara na društvenim mrežama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije