Kako je autor pjesme 'Pukni zoro' reagovao na izjavu da pjesma potiče iz Prvog svjetskog rata

8
Radiosarajevo.ba
Kako je autor pjesme 'Pukni zoro' reagovao na izjavu da pjesma potiče iz Prvog svjetskog rata
Foto: Screenshot / Magnifico u čudu nakon Dodikove izjave

Pjesma Pukni zoro postala je svojevrsna himna Milorada Dodika, a mogla se čuti i na nedavnom obilježavanju neustavnog 9. januara u Banjoj Luci.

Predsjednik RS-a je za ovu pjesmu u jednom obraćanju 2021. godine izjavio da su je pjevali srpski vojnici u Prvom svjetskom ratu, što nije tačno.

Naime, pjesma je napravljena 2010. godine za potrebe filma Montevideo, Bog te video, a njen autor je slovenački muzičar Robert Pešut, poznatiji kao Magnifico.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Na društvenim mrežama ponovo je aktuelan video iz 2021. godine, kada je Magnifico u nevjerici reagovao na Dodikove tvrdnje.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Ovo sa ekrana bez moralnog i svakog drugog kompasa, govori da pjesma Pukni zoro zapravo potiče iz Prvog svjetskog rata i da su je pjevali srpski vojnici u Bici na Kajmakčalanu. Stvarni autor pjesme Slovenac Robert Pešut sluša i ne vjeruje.🙂 Pjesma nastala 2010. godine za potrebe filma "Montevideo, Bog te video".

Posted by Eldar Lakota on Tuesday, January 9, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije