Kad Antony Blinken zasvira i zapjeva: Američki državni sekretar objavio snimak i oduševio internet

1
Radiosarajevo.ba
Kad Antony Blinken zasvira i zapjeva: Američki državni sekretar objavio snimak i oduševio internet
Foto: Prtscr / Instagram / Antony Blinken sjajno svira!

Američki državni sekretar Antony Blinken objavio je snimak na kojem svira električnu gitaru i pjeva uz slavnu bluz pjesmu Hoochie Coochie Man na događaju pokretanja Inicijative globalne muzičke diplomacije.

Blinken je pokrenuo ovu inicijativu, koja je, kako opisuju, "svjetski napor da se muzika uzdigne kao diplomatsko oružje za promicanje mira i demokracije i podupiranje širih vanjskopolitičkih ciljeva SAD-a".

Inicijativa za globalnu muzičku diplomaciju ima za cilj iskoristiti javno-privatna partnerstva za stvaranje "muzičkog ekosistema koji proširuje ekonomsku jednakost i kreativnu ekonomiju, osigurava društvene prilike i uključenost te povećava pristup obrazovanju".

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

"Nisam mogao propustiti večerašnju priliku da spojim muziku i diplomaciju", napisao je američki državni sekretar u četvrtak na platformi X, nekadašnjem Twitteru, gdje je objavio i snimak. 

Snimak je 'lajkalo' na desetine hiljada ljudi, koji u komentarima nisu krili oduševljenje.

"Zašto ovaj čovjek nije predsjednik SAD-a", napisao je neko u komentarima, dok je većina priznala da nije imala pojma da Blinken ovako dobro pjeva i svira. Pogledajte snimak:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije