Jeziv snimak: Djevojka klizi sa žičare, a onda pada sa 25 metara

0
Radiosarajevo.ba
Jeziv snimak: Djevojka klizi sa žičare, a onda pada sa 25 metara
Foto: Kolaž / Pad sa žičare

Mlada devojka (16) hospitalizirana je nakon pada sa više od 25 metara sa žičare na najvišem skijalištu u Kaliforniji - uprkos tome što je "sletjela" u zaštitnu mrežu.

Šokantan video prikazuje kako se tinejdžerka najprijke klati, a zatim pada u resortu na planini Mamot. Skijaši su se pridružili osoblju resorta u držanju "mreže za spašavanje" u pokušaju da ublaže pad djevojčice.

Iz resorta je saopćeno da tinejdžerka nije pravilno sjedila na ski-liftu i da je počela da "klizi" sa stolice, ali je incident izazvao bijes među skijašima koji su optužili operatere žičare da su bili nemarni.

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

"Moj otac i prijatelj su vidjeli djevojčicu kako klizi i odmah su počeli da viču da zaustave žičaru, ali je operateru trebalo skoro minut i tada se ona već nalazila na visini prosječne trospratnice. Operator lifta je potpuno kriv", rekao je rođak dvojice muškaraca koji su bili na žičari, objavljeno je na Instagramu.

Resort na obroncima Sierra Nevade u Kaliforniji pun je gostiju poslije velike količine snijega koja je pala u januaru.

Težak pad vodeće svjetske skijašice: Prevezena helikopterom u bolnicu

Težak pad vodeće svjetske skijašice: Prevezena helikopterom u bolnicu

"Gošća iz nepoznatih razloga nije lijepo sjedila i počela je da klizi sa stolice. Druge osobe na žičari su je uhvatile i držale sve dok operateri nisu zaustavili lift. Petoro zaposlenih i osmoro gostiju odmah su reagovali i postavili mrežu ispod djevojke. Kada je iskliznula iz ruku ljudi koji su je držali, pala je u mrežu, koja je ublažila, ali nije zaustavila pad. Gošća je prevezena u bolnicu Mamot na preglede", navodi se u saopćenju resorta, piše Blic.

Međutim, skijaš koji je snimio čitav incident i bio iza nesretne djevojke na žičari, za sve je okrivio odmaralište i tvrdi da "spasioci" uopće nisu uhvatili djevojku.

"Totalno su promašili da uhvate djevojku u mrežu nakon štio su je uvjeravali da je 'sve okej'. Čuo sam kako pričaju da ovo nikada ranije nisu radili i da nisu dovoljno iskusni za ovakve situacije", napisao je "lunar_rock_maxx" na Instagramu.

[instagram]https://www.instagram.com/reel/C2oIx6vrV3x/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==[/instagram]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije