Težak pad vodeće svjetske skijašice: Prevezena helikopterom u bolnicu

0
Radiosarajevo.ba
Težak pad vodeće svjetske skijašice: Prevezena helikopterom u bolnicu
Foto: X / Mikaela Shiffrin pretrpjela je težak pad

Amerikanka Mikaela Shiffrin je nakon prvog prolaznog vremena otklizala na jednom zavoju i pri velikoj brzini se zabila u ogradu. Ubrzo je stala na noge, ali su je prevezli na dodatne pretrage.

Najbolja svjetska skijašica i jedna od najboljih u historiji Svjetskog kupa Mikaela Shiffrin pretrpjela je težak pad na spustaškoj utrci u Cortini d'Ampezzo. Shiffrin, koja je specijalistica za tehničke discipline, nastupila je u italijanskom skijalištu sa startnim brojem osam i na jednom zavoju pri velikoj brzini zauzela krivu putanju, otklizala i zabila se u zaštitnu ogradu.

Dramatično su izgledali prvi trenuci jer je Amerikanka ostala ležati, no srećom ostala je pri svijesti i odšepala sa staze. Po nju je došao helikopter i odvezao je u bolnicu. Prva procjena težine ozljede još nije poznata.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Podsjetimo, prije samo deset dana Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde, dečko Mikaele Shiffrin, teško je pao na spustu u Wengenu, a ona mu je ubrzo došla u posjet. Prošli vikend na veleslalomu u Jasni u Slovačkoj sezonu je završila domaća ljubimica Petra Vlhova, kojoj je stradalo koljeno, piše 24Sata.

Na spustu u Cortini pale su jedna za drugom i Italijanka Federica Brignone i Švicarka Corinne Suter. I dok je s Brignone bilo sve u redu, Suter je ozlijedila koljeno, i nju je morao prevesti helikopter u bolnicu. Pobijedila je Austrijanka Stephanie Venier ispred Švicarke Lare Gut-Behrami i Kanađanke Valerie Grenier.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije