Najviše pobjeda u Svjetskom Kupu: Mikaela Shiffrin postala apsolutna rekorderka

0
Hina
Najviše pobjeda u Svjetskom Kupu: Mikaela Shiffrin postala apsolutna rekorderka
Foto: Twitter / Mikaela Shiffrin

Mikaela Shiffrin je svojim 53. slalomskim trijumfom, ostvarenom na subotnjem natjecanju za Svjetski kup u švedskom Areu, došla do apsolutnog rekorda sa 87 pobjeda prestigavši legendarnog Šveđanina Ingemara Stenmarka.

Mikaela Shiffrin je do 87. pobjede stigla tačno 12 godina od svog prvog nastupa u Svjetskom kupu, a u Areu je još jednom dokazala da je najbolja skijašica svih vremena, pogotovo kad je u pitanju slalom.

U perfektnoj prvoj vožnji je "pomela" konkurentice, a onda je u drugoj kontroliranom vožnjom u lošijim uvjetima uspjela tu prednost zadržati.

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Na kraju je 27-godišnja Amerikanka slavila sa 92 stotinke prednosti pred Švicarkom Wendy Holdener, dok je treća bila domaća predstavnica Anna Swenn Larsson sa 95 stotinki zaostatka.

Shiffrin je pobjedom u Areu prošla i granicu od 2000 bodova u ukupnom redoslijedu u kojem ih ima 2028. Drugoplasirana Slovakinja Petra Vlhova, koja u subotu nije uspjela doći do cilja druge vožnje, zaostaje za Amerikankom 1003 boda.

U redoslijedu slalomašica Shiffrin je sakupila 885 bodova, a slijedi ju Holdener sa 610. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije