Zastrašujući prizor na planini: Snimao suprugu kako skija, pa se zamalo sudario s - medvjedom

0
Radiosarajevo.ba
Zastrašujući prizor na planini: Snimao suprugu kako skija, pa se zamalo sudario s - medvjedom
Foto: Collage / Medvjed pretrčao skijašku stazu

Na skijaškom odmoru u Sjedinjenim Američkim Državama, Tao Feng doživio je trenutak koji će pamtiti cijelog života.

Dok je skijao niz padinu uz jezero Tahoe u Kaliforniji, naišao je na nevjerovatnu situaciju, golemi medvjed pretrčao je stazu, samo nekoliko metara ispred njega.

Incident se dogodio dok su se skijaši spuštali niz padinu, a Feng je bio zaokupljen snimanjem svoje supruge koja je skijala nekoliko metara ispred njega. U trenutku kada je bio usred pokušaja snimanja, medvjed je neočekivano projurio između njih. Feng je brzo reagovao i zabilježio čitav susret kamerom.

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Na snimci se jasno vidi kako medvjed prolazi pored skijaša, a Feng je nakon incidenta primijetio da je riječ o mladuncu. Dodao je da je kasnije vidio kako se medvjed ponovno pridružio majci na drugoj strani staze.

"Pokušavao sam snimiti suprugu kako skija i gledao sam u mobitel pa nisam vidio da mi prilazi", objasnio je Feng. Snimka tog neobičnog susreta ubrzo je postala viralna, prikupivši hiljade pregleda i lajkova. Američki mediji ističu da se u području oko jezera Tahoe često može sresti crne i smeđe medvjede, ali situacije poput ove su veoma rijetke, javlja Klik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije