Razigrani bijeli čupavci: Polarni medvjedi u rezervatu u Engleskoj

0
Radiosarajevo.ba
Razigrani bijeli čupavci: Polarni medvjedi u rezervatu u Engleskoj
Foto: Instagram / Polarni medvjed

Životinje koje se igraju jedna su od najdražih tema korisnika društvenih mreža koje imaju video sadržaj. Obično to budu mačke, psi ili drugi kućni ljubimci, ali koliko često imate priliku vidjeti polarnog medvjeda kako se igra?

Peak District Wildlife je park u močvarnom području Staffordshirea u Engleskoj koji služi kao rezervat za divlje životinje. Posjetitelji su dobrodošli vidjeti životinje u rezervatu i učiti o njima dok ih posmatraju kako se ponašaju u svojim prirodnim staništima.

Tri polarna medvjeda našli su novi dom upravo u ovom rezervatu. Živjeli u rezervatu za divlje životinje u Švedskoj koji se zatvorio prošle godine.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Mama Hope i mladunci Nanook i Noori nakon toga su relocirani u Englesku u rezervat Peak District Wildlife gdje su im vrijedne ruke radnika iz rezervata pretvorile veliki prostor parka u novi dom.

I radnici i posjetioci svakodnevno uživaju u predstavama koje im ova mala porodica priređuje na dnevnoj bazi, pa su tako i na Instagram profilu od rezervata objave sa polarnim medvjedima najveći hit.

Dosta ljudi se pita zašto Hope, Nanook i Noori ne žive u hladnijim predjelima i u divljini, međutim za medvjede koji nisu rođeni u svom prirodnom staništu gdje je polarna klima, takva promjena bi bila pogubna.

Na video snimku možete vidjeti koliko zaista uživaju u svom novom okruženju, a i da ih radnici zaista paze - uvijek traže nešto novo što će ih zaokupiti toliko da započnu igru, pa su se tako ovaj put (u skladu s periodom u godini) na njihovom terenu našle bundeve u ledu.

Pametni mladunac Nanook otkotrljao je santu leda u vodu ne bi li što lakše došao do bundeve, nakon čega je slatko pojeo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije