Jednostavne vježbe za vitke noge koje možete raditi bilo gdje

Radiosarajevo.ba
Jednostavne vježbe za vitke noge koje možete raditi bilo gdje
Arhiv / Ilustracija
Pravo je vrijeme da počnete raditi vježbe za vitke noge.

Vani je toplo i puno ćete se ugodnije osjećati ako su na vama kratke hlače ili suknja, nažalost mnoge žene se ustručavaju to učiniti zbog izgleda svojih nogu.

Upravo, uz ove vježbe učinit ćete puno za svoje noge, ali i za samopouzdanje.

Vježbe za vitke noge

Čučanj - Noge postavite u širinu kukova. Spustite se do nivoa koljena, a istovremeno ruke pošaljite u zrak. Pazite da vam leđa budu ravna i trbuh uvučen. Uz ovu vježbu vam rade mišići nogu, stražnjice, trupa, ali i ruku. 

Dizanje noge u stranu - Stanite uspravno i lagano raširite noge. Nogu koju nećete dizati dobro uzemljite.  Dižite prvo jednu nogu u stranu deset puta pa vježbu ponovite drugom nogom. Pazite da vam ne ide cijelo tijelo za nogom koju dižete. Gornji dio tijela treba ostati na mjestu. Stisnite trbušne mišiće i pazite da ne izbacite stažnjicu.

Dizanje noge prema natrag - Dižite potkoljenicu prema stražjnici, stisnite pritom mišiće noge koju dižete. Vježbu ponovite deset puta sa svakom nogom. Vodite računa da u ovoj vježbi stojite uspravno i ne naginjete se naprijed. 

Vježbe za vitke noge - Izvode se svaki dan po tri serije. Znači svaku vježbu ponovite deset puta i napravite tri serije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije