Internet tata snima savjete za svu djecu kojoj nedostaje otac: Od bacanja lopte, do brijanja brade

0
Radiosarajevo.ba
Internet tata snima savjete za svu djecu kojoj nedostaje otac: Od bacanja lopte, do brijanja brade
Foto: Screenshot/TikTok / Kolaž/Internet tata

U savremenom društvu, fenomen života djece bez muškog roditelja postaje sve izraženiji.

Promjene u porodici, povećan broj razvoda, kao i različite druge okolnosti, doprinose tome da sve veći broj djece odrasta bez prisustva oca ili muške figure u svom životu.

Ovaj trend donosi brojne izazove, kako za djecu tako i za samohrane majke ili staratelje. Nedostatak muškog uzora može da utiče na njihov socijalni i emocionalni razvoj, kao i na formiranje identiteta.

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

U ovakvom kontekstu, inicijative poput one koju je pokrenuo Rob Keni postaju izuzetno značajne. On je, naime, napravio YouTube kanal Dad, how do I? (Tata, kako da?), s ciljem pružanja podrške i smjernica djeci koja rastu bez tate u porodici.

Njegov kanal, koji prati skoro pet miliona ljudi, nudi širok spektar savjeta, od praktičnih vještina, kao što su vezivanje kravate, brijanje lica, bacanje lopte, kuhanja riže, do složenijih tema, poput upravljanja finansijama, a sve to je prezentovano na topao i pristupačan način koji imitira očinske savjete.

Porodica pokopala kćerku, a onda je stigao misteriozni poziv na mobitel: 'Hitno je iskopajte'

Porodica pokopala kćerku, a onda je stigao misteriozni poziv na mobitel: 'Hitno je iskopajte'

Kenneyev rad odražava duboko razumijevanje izazova sa kojima se suočavaju djeca bez muškog roditelja, te pruža dragocjenu podršku u oblikovanju njihovog odrastanja i razvoja.

Kenney, poznat pod nadimkom Internet Tata, kaže da je motivacija za njegov YouTube kanal proizašla iz teškog djetinjstva nakon što je njegov otac napustio njihovu porodicu kada je bio tinejdžer.

On i njegovo sedmoro braće i sestara željeli su da imaju nekoga ko će ih naučiti osnovnim vještinama preživljavanja.

Kenney je odavno oprostio svom ocu i počeo je da snima videozapise tokom pandemije, kako bi ih podijelio sa svoje dvoje odrasle djece, Kristine i Kyle, misleći da će ih oni možda jednog dana prenijeti svojim unucima.

Pored svog popularnog YouTube kanal, Kenney je napisao novu knjigu, Dad, How Do I?: Practical ‘Dadvice’ for Everyday Tasks and Successful Living (Tata, kako da?: Praktični očinski savjeti za svakodnevne zadatke i uspješan život) sa 50 praktičnih vodiča i korisnih crteža, prenosi CdM.

@therealdadhowdoi

How to Throw a Football 🏈 #dadhowdoi #robkenney #dhdi #dad #throwafootball #playcatch #catchwithdad #internetdad #dadsoftiktok

♬ Acoustic Guitar Stroll - Dow Brain

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije