Tiktokerka pokazala fenomenalan trik za ukidanje kamenca iz kuhala: Potreban je samo jedan sastojak

5
Radiosarajevo.ba
Tiktokerka pokazala fenomenalan trik za ukidanje kamenca iz kuhala: Potreban je samo jedan sastojak
Foto: Collage / Kuhalo i kamenac

Kamenac se može nakupiti na više mjesta, ali se najbrže nakuplja u kuhalima za vodu.

Na mjestima s tvrdom vodom primijetit ćete da se kamenac brže nakuplja u uređaju jer voda sadrži velike količine kalcija i magnezija. Iako konzumacija ne predstavlja opasnost za zdravlje, plutajući kamenac koji pliva u vašem čaju, može ostaviti gorak okus.

Mnogi za uklanjanje kamenca koriste bijeli ocat, koji je fantastičan u borbi protiv kamenca na raznim površinama, međutim, kada su u pitanju kuhala za vodu, možda i nije najučinkovitiji.

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

Jedna osoba je na svom TikTok računu otkrila sredstvo s kojim ona uklanja kamenac u kuhalu za vodu, a radi se o limunskoj kiselini, koja je učinkovitija od bijelog octa.

U videu je Jenessa rekla: "Prestanite koristiti bijeli ocat za uklanjanje kamenca u kuhalu za vodu. Umjesto toga pokušajte s limunskom kiselinom. Ne znam za vas, ali otkad koristim ocat, na kraju uvijek izbacim prvu količinu i napunim kuhalo vodom, ponovno prokuham i ponavljam sve dok miris octa potpuno ne nestane.

@byjaded

Stop using vinegar to remove limescale from your kettle and try citric acid instead! I don't know about you but when I use vinegar I always end up dumping out the first batch and filling up the kettle with water, boiling it again, and repeating until the vinegar smell is totally gone. With the citric acid method I found it easily removed every bit of limescale and didn't leave behind any scent or flavor once I dumped out the citric acid water and it was ready to go. Since I was able to eliminate the rinse cycles this is the more eco-friendly alternative since I can save on water and energy usage. Using citric acid to remove limescale from my kettle was so easy and effective this will be my go-to method going forward. #ecofriendlycleaning #ecofriendlyhouse #ecoclean #greenclean #citricacid #kettlecleaninghack #ecohack #cleaningtips #cleaningtips #cleantiktok

♬ ceilings - Sped Up Version - Lizzy McAlpine

Otkad koristim limunsku kiselinu, otkrila sam da lako uklanja kamenac i ne ostavlja nikakav miris ili okus. Ovo je ekološki prihvatljivija alternativa jer mogu uštedjeti na potrošnji vode i energije. Korištenje limunske kiseline za uklanjanje kamenca iz mog kuhala, bilo je vrlo jednostavno i učinkovito. Ovo će biti moja glavna metoda ubuduće".

Jenessa preporučuje da dodate jednu kašiku limunske kiseline, napunite pola kuhala vodom i zatim ga uključite da radi. Vodu s limunskom kiselinom treba ostaviti da odstoji najmanje jedan sat, međutim, rezultati se često mogu pojaviti odmah.

Jenessa je na početku videa pokazala prethodne rezultate i kuhalo je bilo prekriveno kamencem, ali nakon upotrebe limunske kiseline bilo je bez mrlja, piše Express.co.uk.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije