Porodica pokopala kćerku, a onda je stigao misteriozni poziv na mobitel: 'Hitno je iskopajte'

0
Radiosarajevo.ba
Porodica pokopala kćerku, a onda je stigao misteriozni poziv na mobitel: 'Hitno je iskopajte'
Foto: Facebook / Sahrana Marije Lopez

Nikaragvanka je drugi put sahranjena nakon što je njena porodica iskopala tijelo jer su mislili da je još uvijek živa.

María López, (24) navodno je umrla 11. februara u bolnici New Dawn u obalnom gradu Waspam na Karipskoj obali i sahranjena je 12. februara, prema lokalnom izvoru SNC.

Njihovi roditelji, međutim, su iskopali njen kovčeg na groblju prošlog četvrtka nakon što je neko nazvao telefon svoje kćerke tvrdeći da je López "još uvijek živa".

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Tijelo Marije je izvađeno iz kovčega i odvedeno u porodičnu kuću, gdje je oprano sa solju, octom i limunom, a zatim je tijelo stavljeno na krevet dok su porodica i prijatelji gledali.

Ljekar iz bolnice New Dawn posjetio je kuću nakon što su neki članovi porodice iznijeli ideju da je López trudna, ali je doktor testirao i potvrdio da je mrtva.

Posljednji ispraćaj Sinead O'Connor: Tuga i suze na licima prijatelja i obožavalaca

Posljednji ispraćaj Sinead O'Connor: Tuga i suze na licima prijatelja i obožavalaca

Direktor upravljanja rizikom grada Waspam Kenny Mayorga rekao je da porodica nije vjerovala doktoru i odlučila je da je "pregleda tradicionalni doktor i isključi mogućnost da je mrtva, jer tvrde da je djevojka imala suze i znoj na čelu".

Porodica je održavala molitve pet dana, u nadi da će López na neki način oživjeti. Njeni roditelji i bliski članovi porodice konačno su odustali  i odveli Marijino tijelo u centar za post i molitvu na ceremoniju jer je počelo pokazivati znakove raspadanja i ponovno su je pokopali u ponedjeljak.

Incident se dogodio samo osam mjeseci nakon što je 76-godišnja Bella Montoya šokirala svoju porodicu lupanjem po svom kovčegu u Ekvadoru.

Navodno je Montoya probudila se i počela kucati nakon što je provela pet sati u svom kovčegu u pogrebnom salonu u općini Babahoyo 9. juna 2023.

Sahrana Marije Lopez

Montoya je umrla od moždanog udara 16. juna u bolnici Martín Icaza nakon što je provela sedmicu na intenzivnoj njezi.

U decembru 2022., José Ribeiro pronađen je živ u pogrebnoj ustanovi nakon što su ga doktori u bolnici u Brazilu proglasili mrtvim, da bi umro od hipotermije dva dana kasnije.

Šezdesetdvogodišnjak je stavljen u vreću za tijelo i smješten u frižider. Radnik je primijetio da su mu oči otvorene i da ima problema s disanjem, javlja DailyMail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije