Tinejdžerka osvojila automobil nakon što je otišla na - sahranu nepoznate osobe

0
Radiosarajevo.ba
Tinejdžerka osvojila automobil nakon što je otišla na - sahranu nepoznate osobe
Foto: Youtube / Djevojka osvojila auto nakon što je bila na sahrani

Tinejdžerka iz Oklahome postala je ponosna vlasnica automobila, a iznenadite ćete se kada saznate kako ga je osvojila - prisustvovanjem sahrani nepoznate osobe.

Gabriella Bonham iz El Rena, Oklahome, osvojila je Volkswagen Beetle tako što je prisustvovala sahrani Diane Sweeney iz Oklahoma Cityja.

Sweeney je preminula 7. jula 2022. godine, ali nekoliko nedelja ranije razgovarala je sa članovima porodice o svojoj želji za vrijeme svoje sahrane .

Šest ljiljana u plavom štitu: Na današnji dan usvojeni zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine

Šest ljiljana u plavom štitu: Na današnji dan usvojeni zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine

"Sjećam se toga kao da je bilo juče", rekao je njen nećak Rick Ingram za Fox News. "Rekla je: 'Ko god dođe na moju sahranu, želim da ima šansu da osvoji moj Volkswagen Beetle'. I ja sam rekao: 'Oh, Diane, učiniću da se to ostvari'."

Sweeney je preminula samo 30 dana kasnije, pa su Ingram i njegova rodica Suzanne Singleterry odlučili da se pobrinu da ona ostvari svoju poslednju želju.

Tinejdžerka iz Irana: Lijepo mi je u BiH, idem u školu, družim se, pjevam

Tinejdžerka iz Irana: Lijepo mi je u BiH, idem u školu, družim se, pjevam

Ova dvojica članova porodice objavila su obavještenje u lokalnim novinama koje je glasilo da svako ko dođe na Sweeneyinu sahranu ima šansu da postane novi vlasnik njenog Volkswagen Beetle automobila.

Sweeney nije bila udata i nije imala dece.

"Njena želja bila je da svako ko dođe na sahranu - i nije je zanimalo da li je poznavala te ljude, svako ima šansu da osvoji njen automobil", rekao je Ingram.

"Kanal 4 je to primijetio i pitao da li mogu napraviti vijest o tome. Rekao sam: 'Apsolutno. To će napuniti pogrebnu kuću' - što se i desilo."

Ispovijest tinejdžerke: Moja mama neprestano vara zaručnika koji je predobra osoba

Ispovijest tinejdžerke: Moja mama neprestano vara zaručnika koji je predobra osoba

Gabriella, koja ima samo 16 godina, videla je oglas na televiziji i rekla za Fox: "Mi smo to pomalo shvatile kao šalu jer smo razmišljale: 'Bilo bi smiješno da idemo tamo'."

Uprkos tome što su Gabriella i neki njeni članovi porodice prvobitno smatrali da je poklon smiješan, odlučili su da prisustvuju sahrani. Dok je bila na sahrani, Gabriella je saznala više o Diane Sweeney i kako je bila "velikodušna osoba". Tinejdžerka je popunila svoje podatke za tombolu kako bi imala šansu osvojiti automobil, ali nije dobila nikakve informacije više od godinu dana.

Tokom tog vremena, porodica Sweeney je rješavala njenu imovinu, što je trebalo da se završi prije nego što su mogli objaviti dobitnika tombola.

Konačno su izvukli ime 15. septembra, a Gabriella je dobila poziv da je pobijedila.

"Nisam to uopšte očekivala", priznala je tinejdžerka. "Bila sam u hotelskoj sobi s porodicom jer smo tada bili na putovanju. Jednostavno su mi rekli i stajala sam nasred sobe, potpuno šokirana. Moji roditelji su pokušavali nagađati što se dogodilo. Pitali su me: 'Šta se desilo? Jesi li dobro? Ko je to?' Nakon što sam završila razgovor, svi smo se uzbuđeno obratili svim članovima porodice koji su znali da sam išla na sahranu."

Ingram je opisao Gabrielu kao 'savšenog dobitnika' i rekao da je tinejdžerka 'veoma zahvalna' na nagradi.

"Diane bi bila oduševljena svima koji su došli na sahranu", rekao je Ingram, piše Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije