Putinov video svi dijele: Je li teško bolestan?

19
Radiosarajevo.ba
Putinov video svi dijele: Je li teško bolestan?
FOTO: Reddit / Vladimir Putin je teško bolestan?

Na društvenim mrežama pojavio se novi video Vladimira Putina koji daje naslutiti da je ruski predsjednik ozbiljno bolestan.

Snimka objavljena na Redditu prikazuje Putinov blizak susret s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom, a videoisječak najjasnije dosad pokazuje tremor u rukama i nogama ruskog predsjednika.

Čim je video objavljen, počela su nagađanja potencijalnih uzroka ponašanja Vladimira Putina. Neki tvrde da ruski vođa boluje od Parkinsonove bolesti, drugi će reći da je u poodmaklom stadiju raka. U komentarima ispod spornog videa koji se pojavio na Redditu nekima se čini i da je ruski vođa "na nekakvim lijekovima".

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

"Ovo je kao gledanje starog Hitlerovog videa dok je bolovao od Parkinsove bolesti. Historija se ponavlja", napisao je jedan korisnik.

Korisnica koja se predstavila kao neuropsiholog upozorila je na moguće trovanje ruskog predsjednika, što je zaintrigiralo mnoge komentatore videa, prenosi Direktno

"Ovo me podsjeća na više stvari, ali kladim se da je u pitanju neurološki problem. Čini se da se prvenstveno radi o hemiplegiji desne strane, što također može ukazivati na moždani udar ili oštećenje motornog korteksa uzrokovano trovanjem. To može uzrokovati i promjene u osobnosti te smanjenje empatije i kognitivne funkcije, što ovog čovjeka čini još opasnijim i nepredvidljivim", komentirala je korisnica.

Podsjetimo, ranije je nagađanja o Putinovom zdravlju potaknula snimka ruskog predsjednika tokom sastanka s ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

Video isječci i fotografije sa sastanka šire se društvenim mrežama, a mnogi su se zapitali zašto je Putin tokom cijelog sastanka desnom rukom čvrsto držao stol. Osim što nije puštao stol, ruski predsjednik cijelo je vrijeme pogrbljeno sjedio u stolici dok mu je Šojgu čitao o situaciji u Mariupolju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije