Putin naredio vojsci da umjesto napada, blokiraju kompleks Azovstal

0
Fena
Putin naredio vojsci da umjesto napada, blokiraju kompleks Azovstal
Foto: EPA-EFE / Vladimir Putin i Sergej Šojgu

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je svojoj vojsci da otkaže planove za opći napad i upad u metalurški proizvodni kompleks Azovstal u opkoljenom ukrajinskom lučkom gradu Mariupolju, rekavši da želi da umjesto toga lokacija i dalje bude sigurno blokirana, prenosi BBC.

Posljednji ukrajinski borci skrivaju se u ogromnoj gradskoj čeličani, gdje navodno oko 1.000 civila živi u strašnim uslovima.

Putin je naredio da se tvornica u potpunosti blokira od vanjskog svijeta u razgovoru sa Sergejem Šojguom, njegovim ministrom odbrane, što je prenešeno na državnim medijima.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Čestitao mu je na uspješnoj operaciji u Mariupolju nakon što je Šojgu tvrdio da su ruske snage zauzele grad.

Šojgu je ranije rekao Putinu da je više od 2.000 ukrajinskih boraca još uvijek u kompleksu tvornice, koja ima veliki podzemni bunker.

Tamošnje borce, sastavljene od bataljona Azov, koji ima veze s krajnjom desnicom, i ukrajinskih marinaca, mnogo puta su dobijali pohvale od ukrajinskog predsjednika Zelenskog jer su izdržavali jake ruske napade iz sedmice u sedmicu u okupiranom Mariupolju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije