Institut Plavi svijet: Skupina velikih kitova snimljena na Jadranu, pogledajte nježne divove

0
Radiosarajevo.ba
Institut Plavi svijet: Skupina velikih kitova snimljena na Jadranu, pogledajte nježne divove
Foto: Kolaž / Kitovi, Jadran

Blue World Institute objavio je snimak kitova nastao u dubinama južnog Jadrana i oduševio mnoge.

Njihov status prenosimo u cijelosti:

"Prije dva tjedna obavijestili smo vas o skupini od pet ulješura koje su opažene kod Vela Luke na Korčuli. Nakon dojave brzo smo se uputili prema lokaciji opažanja i pronašli ulješure koje su se odmarale. Životinje su bile izuzetno mirne, a njihova tijela povremeno su 'lebdjela' okomito u stupcu vode.

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

Kad su se probudile, krenule su lagano u pravcu Sušca. Kad su lagano plivajući stigle do dubine od 200tinjak metara odjednom su ubrzale tempo te su skrenule prema jugu. Njihovo kretanje pratili smo tijekom više sati, a napustili smo ih u sumrak. Napravili smo desetke fotografija njihovih peraja i tijela koje smo već poslali kolegama koji se u Sredozemlju bave njihovim istraživanjem. Sigurni smo da ćemo uskoro dobiti i vijesti o kojim se jedinkama radi!

Mnogi od vas pitali su nas ima li još kakvih vijesti te jesu li ulješure sretno otišle prema dubinama južnog Jadrana. S obzirom da se više nisu pojavljivale vjerujemo da jesu! Naše nježne divove pogledajte u kratkom videu.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji ste nam dojavili vaša opažanja, kako ovih ulješura tako i ostalih dupina, sredozemne medvjedice i morskih kornjača. Opažanja možete dojaviti putem naše aplikacije za mobilne uređaje #MarineRanger ili putem emaila, telefona ili društvenih medija", saopćili su iz Plavog svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije