Zadivljujući prizor na Jadranu: Proljetna igra majke i sina delfina

1
Radiosarajevo.ba
Zadivljujući prizor na Jadranu: Proljetna igra majke i sina delfina
Foto: Blue World Institute / Delfini u Jadranskom moru

Iz Instituta za istraživanje i zaštitu mora Plavi Svijet objavili su prekrasne prizore delfina, koje su nedavno snimili u blizini otočića Trstenik u Hrvatskoj. Navode da je riječ o delfinima koje poznaju od ranije.

Divne fotografije podijelili su s pratiteljima na društvenim mrežama.

"Meta je uskršnje praznike proveo s mamom Mirnom!

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Prilikom terenskog izlaska tijekom uskršnjeg vikenda, u neposrednoj blizini otočića Trstenika u cresko-lošinjskom arhipelagu naši su istraživači uočili skupinu od 8 dupina zaokupljenih druženjem i skakanjem. Pažljivim promatranjem identificirali smo jedinke na temelju njihovih leđnih peraja. Na naše veliko iznenađenje otkrili smo da je Meta bio u društvu svoje majke Mirne!

Igru majke Mirne i sina Mete zabilježili smo kamerama. Meta je dupin kojeg pratimo još od 1990. godine te će uskoro napuniti 33 godine, a Mirna je jedna od najstarijih jedinki koje poznajemo. Ženke dobrog dupina u prosjeku prve mladunce kote u dobi od oko deset godina, pa možemo pretpostaviti da ona ima više od 40 godina! Osim Mete i Mirne identificirali smo i druge nama dobro poznate rezidentne dupine kao što su Bora, Delta, Kiselo i dr.

Kroz aktivnosti Jadranskog projekta dupin, već 35 godina pratimo i istražujemo lokalne zajednice dobrih dupina diljem Jadrana, a naša istraživanja doprinijela su uspostavljanju šest Natura2000 područja za dupine u Hrvatskoj. Zahvaljujući vašoj potpori možemo unaprijediti kontinuirano istraživanje i zaštitu dobrih dupina koji imaju važnu ulogu u jadranskom ekosustavu. Meta je dio našeg donacijskog programa #usvojidupina", napisali su iz Plavog svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije