Inspirativno: Zbog rijetke kožne bolesti postala svjetski poznati model

Radiosarajevo.ba
Inspirativno: Zbog rijetke kožne bolesti postala svjetski poznati model
Dvadesetšestogodišnjoj Sari Geurts sa samo deset godina dijagnosticirali su tešku bolest, koja usporava produkciju kolagena. To je praktično značilo da će Sara cijeloga života izgledati staro, jer kolagen održava našu kožu mladom.

Ova bolest, koja nosi naziv Ehlers-Danlos Syndrome (EDS) veoma je rijetka bolest i samo jedan od 5.000 ljudi boluje od ove neizlježive bolesti, prenosi EDS Wellness.

Zbog svega toga Sara od djetinjstva pati zbog manjka samopouzdanja i već je tada shvatila kako je njen san da postane model praktično neostvariv. Srednja škola je za nju bila najteže razdoblje, ali s odrastanjem je shvatila da njene mane itekako mogu postati vrline.

U 20-im godinama počela je svoje tijelo smatrati umjetnošću, shvativši da je EDS upravo njena prednost, jer sigurno niko nije "tako lud da se s ovom bolešću počne baviti modelingom.

Danas je ona zaštitno lice kampanje Love Your Lines, koja slavi ženske nesavršenosti i model je s rastućim brojem fanova na Instagramu. Želi da njena priča postane inspiracija svim djevojkama koje imaju problema sa samopouzdanjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije