Impresivan pogled: Pogledajte kako izgleda vožnja preko mosta Počitelj

1
Radiosarajevo.ba
Impresivan pogled: Pogledajte kako izgleda vožnja preko mosta Počitelj
Foto: Printscreen / Most Počitelj

Jedan od najznačajnijih objekata na autoputu u Bosni i Hercegovini, most Počitelj, napukao je u augustu, mjesec nakon spajanja, a još nema pravog rješenja za sanaciju.

Most u Počitelju visine od oko stotinu metara u dužini od 980 metara spajanjem rasponske konstrukcije u poljima 6 i 7 tehnički početkom jula je spojen.

Nakon održanog sastanka na inicijativu Autocesta Federacije – investitori, projektanti, nadzorni organi i izvođači radova na mostu Počitelj konstatirali su da most nije ugrožen. Pojasnili su i kako su pukotine nastale.

Istražili smo | Kada počinje upis u srednje škole u Sarajevu i šta roditelji trebaju znati

Istražili smo | Kada počinje upis u srednje škole u Sarajevu i šta roditelji trebaju znati

U zajedničkom saopćenju se navodi da je došlo do oštećenja na segmentnoj ploči između stubova S3 i S4, odnosno nepravilnosti u pozicioniranju cijevi za kablove. Nismo saznali čija je odgovornost – ništa neuobičajeno.

Hercegovački YouTuber Nermin Leto, koji na svom kanalu aktivno prati izgradnju autoceste kroz Hercegovinu, uspio je prvi automobilom preći preko mosta Počitelj. Leto je most prešao u smjeru zapad-istok.

Impresivna autocesta, kao i sami most, urezani su u krajolik Hercegovine, a sa mosta se pruža odličan pogled na rijeku Neretvu, Počitelj, Čapljinu...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije