Iglan se zaletio u jato riba, zabio u rivu i nastradao

1
Radiosarajevo.ba
Iglan se zaletio u jato riba, zabio u rivu i nastradao
Foto: Facebook / Screenshot / Iglan Ribarnica Brač

Neposredno ispred obale, Splićani su jučer imali priliku biti svjedoci zaista rijetko viđenom, ali ne i neobičnom događaju. Iglan je u želji da se nahrani jurnuo prema jatu riba i nesretno završio.

"Jutros se iza naše ribarnice Poljud, ispred HVK Mornar – a, dogodila zaista neobična morska nezgoda. Zaigrani iglan prilikom potjere za sitnijom ribom nesretno je završio približivši se previše obali. Naime, zbog prevelike želje i brzine da dohvati ručak krivo je procjenio udaljenost, a u videu pogledajte što se dogodilo" poručili su na Facebooku iz Gastro ribarnice Brač, koji su cijeli ovaj događaj i snimili.

"Prije početka snimanja bilo je par skokova iz mora što se učinilo atraktivnim jer nikad prije nije viđeno ništa slično na ovoj lokaciji, a pogotovo ono što je uslijedilo. Zaista čudno", rekao je administrator društvenih mreža Gastro ribarnice Brač.

"Ovo se događa svim većim ribama. Ima slučajeva da bi gofi udarili u obalu kad bi lovili ili tune. Tu je mutno, pa ko zna što je mislio", rekao  urednik Facebook stranice Podvodni.hr Pero Ugarković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije