Horor snimak: Pogledajte kako velika bijela psina 'skenira i nišani' surfere

2
Radiosarajevo.ba
Horor snimak: Pogledajte kako velika bijela psina 'skenira i nišani' surfere
Foto: PrtScr / Facebook / Ljudožder je i krenuo u napad, ali...

Svjetski mediji objavili su snimak koji prikazuje jezivi trenutak kada je velika bijela psina 'klizila' ispod trojice surfera, koji su bili blaženo nesvjesni da je smrt od njih udaljena manje od jednog metra. Ovaj ljudožder, dug skoro tri metra, snimljen je tokom takmičenja u surfanju, gdje je 2015. godine jedan takmičar preživio napad - za vrijeme TV prijenosa uživo.

Dron je poslan nakon dojave o prisustvu velike bijele ajkule iza linije za surfanje, i može se vidjeti kako pliva prema dvanaestorici najboljih surfera na svijetu.

Nevjerojatno je da dok se ovaj ubojiti stroj približava dvojici nesvjesnih takmičara, treći surfer gotovo prelazi preko njegove glave, nesvjestan da je psina ispod njega... Velika bijela psina potom se pozicionira iza surfera koji oklijeva u potrazi za valom na takmičenju Corona Open J-Bay 2023. Potom se ljudožder postavlja iza surfera u savršenom položaju za napad, ali odlučuje da on nije na meniju za današnji obrok i polako odlazi...

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Nathan Florence, profesionalni surfer iz Havaja, postavio je nevjerojatni video snimak s drona na svom Facebook profilu. Snimka je nastala u Jeffreys Bayu, u Južnoj Africi.

Rekao je: "Kada su neki dečki došli brzo prema nama, pitao sam ih šta se događa, a oni su rekli da su vidjeli ogromnu bijelu psinu pored njih. Bila je dovoljno blizu da su rekli da su vidjeli njene oči, pa smo brzo podigli dron da provjerimo da li je tamo, i zaista, plivala je prema surferskim zvijezdama na svjetskoj turneji. Pokušali smo upozoriti prvog surfera s dronom, ali bili smo daleko. Ipak, on je povukao noge - ali nije vidio psinu, a onda psina primjećuje drugog surfera.

Velike bijele ajkule mogu narasti do šest metara dužine i težiti 2 tone. Imaju do 300 oštrih zuba raspoređenih u redove u svojim ogromnim čeljustima za lov plijena. Mogu plivati brzinom do 56 km/h i obično se hrane tuljanima, morskim lavovima i delfinima. Međutim, ponekad mogu zamijeniti ljude u ronilačkim odijelima za svoju prirodnu hranu i napasti ih. U posljednjih 25 godina, velike bijele psine su ubile 37 osoba na južnoafričkoj obali.

Great White Swimming Through Surfers in Jeffery's Bay

Great White swims casually through a line up of surfers at Jeffrey's Bay. Here's Nathan Florence Profesional Surfer account of what went down. Some groms(young surfers) came down the point and said they had seen a Great White close enough to see it's eyes👀! Had 🎥 Zoard throw the drone up to see if we could spot it, sure enough shark was cruising up the point! Tried to alert Rio Waida with drone it was nearing him and call people on the beach to let the surfers know it was swimming right through the lineup! All turned out well everyone went in and the shark just cruised on it's way! What a crazy thing to watch, we know we playing in their home but to see how easily and mellow they can approach undetected is wild! Follow more of Nathan Florences trip in South Africa here⬇️ YouTube.com/@NathanFlorence . . . #IAmSouthAfrican #southafrican #southafrica #easterncape #supertubes #jeffreysbay #drone #greatwhiteshark #greatwhite #sharks #SharkWeek #closecall #surfer

Posted by I am South African on Saturday, July 15, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije