Emotivni momenti u kraljevskoj porodici: Kralj Charles odao počast preminulim roditeljima

1
Radiosarajevo.ba
Emotivni momenti u kraljevskoj porodici: Kralj Charles odao počast preminulim roditeljima
Foto: EPA / Kralj Charles

Emotivni kralj Charles sinoć je bio u društvu visokopozicioniranih članova kraljevske porodice dok su statue njegovih preminulih roditelja, kraljice Elizabete i princa Philipa, otkrivene na posebnom festivalu sjećanja u Royal Albert Hall.

Životne brončane skulpture, koje odaju počast kraljici i vojvodi od Edinburgha Royal Albert Hall-u, postavljene su u sklopu obilježavanja 150. godišnjice zgrade.

Kralj Charles bio je u društvu kraljice Camille, princa i princeze od Walesa na Festivalu sjećanja Kraljevske britanske legije, a Kate je nosila jednu od bisernih ogrlica pokojne kraljice.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Vojvoda i vojvotkinja od Edinburgha, princeza Royal i viceadmiral Sir Tim Laurence, vojvoda i vojvotkinja od Gloucester-a i vojvoda od Kenta također su prisustvovali.

Premijer Rishi Sunak posmatrao je događaj iz lože lijevo od kraljevske porodice uz svoju suprugu Akshatu Murty, dok je vođa laburista Sir Keir Starmer sjedio u odvojenoj loži s desne strane sa svojom suprugom Lady Victoria.

Prvi kraljev govor nakon 70 godina: Kralj Charles nije krio emocije

Prvi kraljev govor nakon 70 godina: Kralj Charles nije krio emocije

Na događaju je kralj otkrio statuu svoje preminule majke, dok je Camilla povukla zavjesu s bistom princa Philipa, piše Daily Mail.

S obzirom na to da se bliži rođendan kralja Charlesa III , on se odlučio se držati tradicije i za snimanje novog, službenog portreta povodom 75. rođendana, angažirao je Johna Waddella Rankina, ili jednostavno Rankina, uglednog fotografa slavnih i bogatih koji je, za 75. rođendan snimao i njegovu majku, kraljicu Elizabetu II.

Portret će najprije krasitti naslovnicu magazina za beskućnike Big Issue koji izlazi u ponedjeljak, dan prije Charlesova rođendana 14. novembra. Tada kreće i projekat koji je kralju posebno prirastao srcu pod nazivom Coronation Food Project, koji će osiguravati pomoć u hrani onima koji je trebaju u sve težim uvjetima života i financijske krize. Projekat želi pomoći spriječiti besmisleno i sramotno bacanje silnih tona namirnica i organizirati sustav u kojem će ih dobiti svi kojima su potrebne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije