Dan nakon godišnjice velikog zemljotresa Sisak se opet tresao

1
Radiosarajevo.ba
Dan nakon godišnjice velikog zemljotresa Sisak se opet tresao
Foto: Zvonimir Baljak/Facebook / Kamere su sve zabilježile

Pripadnici Seizmološke službe Geofizičkog odsjeka PMF-a izvijestili su da je riječ o umjerenom potresu magnitude 3,2 po Richteru. Epicentar je bio 5 kilometara od Siska.

Nakon jutrošnjeg potresa od 2,3 Richtera, poslijepodne je sisačko područje pogodio još jedan potres, od 3,2 Richtera koji se osjetio na puno širem području, a zabilježile su ga i nadzorne kamere te je snimak objavljen na Facebooku.

"Pa jel moguće opet da je tako stresao", jedan je od komentara ispod videa, a novo podrhtavanje izazvalo je i niz reakcija na EMSC-u.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

"Stresla se cijela kuća uz grmljavinu, prvo nagli udar lijevo desno i onda još dva puta lagano zaljuljalo", "Jak udar, treskanje 2,3 sekunde. Baš sam se pitala kad će....Trzaj kuće, zveckanje cigli i lima. Plitak, istovremeni tutanj i trzaj", "Gadna grmljavina par minuta Ovo je bilo gadno i dugo, dokle više???", Gadno zdrmalo, sve je u kući zazvonilo...", "Užas. Suđe pleše po elementu", bili su samo neki od komentara građana.

"Bome dobar! Ovaj je pravi, taman za godišnjicu. Strašno više... Ludimo pomalo, a najgore od svega je što ovome ne vidimo kraja...", dodali su.

Potres je trajao svega nekoliko sekundi, a u strahu da će se možda ne ponovi, dio Siščana izišao je na ulice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije