Emotivno / Dirljiva priča: Dala bebu na usvajanje, 35 godina poslije pojavio se iza nje

02. 07. 2019. u 07:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 309

Petnaestogodišnja tinejdžerica Stacey Faix se suočila sa strašnom odlukom – dati bebu na posvojenje ili je zadržati.

Tada se posvojenje činilo kao najbolji izbor, pa je svojeg sinčića predala u nepoznato. Na žalost, nikada ga više nije držala i mislila je da ga više nikada neće vidjeti.

Ta je beba odrasla i postao je Stephen Strawn, vojni veteran koji je živio u gradu Pittsburghu. Dok je odrastao, uvijek se pitao ko mu je prava mama. Nakon što je u poplavi izgubljeni svi papiri, Stephen se pomirio s pomisli da je nikada neće pronaći.

No 2017. je usvojen zakon koji omogućava posvojenoj djeci da imaju uvid u svoje rodne listove, i to je promijenilo sve.

Stephen je ubrzo saznao ko mu je biološka majka – žena imena Stacey Faix. Bio je uzbuđen i potražio ju je na Facebooku. Pronašao ih je nekoliko i svima je poslao poruku u nadi da će pronaći onu pravu.

"Poslao sam poruku i rekao 'Hej imam čudno pitanje. Jeste li 1982. dali dječaka na posvojenje?'. Ona je rekla 'Jesam', a ja sam rekao 'Mislim da ste moja biološka majka.'"

Iako se nisu vidjeli 35 godina, imali su mnogo toga zajedničkog. Oboje su bili dio istog veteranskog udruženja. Osim toga, oboje su se prijavili za trčanje u istom maratonu.

Stephen je kontaktirao udruženje kako bi iznenadio svoju davno izgubljenu majku. Htio ju je iznenaditi na maratonu. Organizatori su surađivali kako bi sve vremenski odgovarali, a sredili su mu i medijsku pratnju. Stephen se skrivao dok je čekao da njegova mama prođe.

Stephen je napisao na papir kako je prošlo 13.075 dana otkako ga je mama posljednji put vidjela. Dok je Stacey čitala tekst, Stephen joj je prišao iza. Kada se okrenula, Stephen se smijao. Kada su shvatili koga gledaju, oboje su se bacili u zagrljaj.

Stephen je upoznao i svoje biološke sestre, a svi su se dobro naplakali. Nakon što su zajedno otrčali maraton i popričali, svi su otišli na večeru. Planiraju se i dalje viđati.

Stacey je dala riječi ohrabrenja roditeljima koji traže svoju djecu koja su posvojena da nikada ne izgube nadu.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA