Godinama pokušavali dobiti dijete, usvojili trojke, a onda je uslijedio pravi šok

Radiosarajevo.ba
Godinama pokušavali dobiti dijete, usvojili trojke, a onda je uslijedio pravi šok
Foto: Ninjajournalist / Sarah i Andy Justices su usvojili trojke pa dobili troje mališana

Sarah i Andy Justices, bračni par iz grada Tulse u američkoj saveznoj državi Oklahoma, godinama su pokušavali dobiti dijete.

U braku su bili tri godine kada su odlučili da su spremni za dijete. No, Sarah nikako nije mogla zatrudnjeti. Pokušali su sve, pa čak i “in vitro” oplodnju. No, nije im uspijevalo.

Naposljetku su se odlučili na usvajenje. Prema američkim zakonima postupak usvajanja je jako dug, i za buduće roditelje mučan. Osim što su bili podvrgnuti nevjerojatnim kontrolama, pretresu njihovog privatnog života, životnih situacija, Justicesovi su doživjeli i dva velika razočaranja, prenosi Ninjajournalist.

Najprije su pronašli ženu koja je željela svoje još nerođeno dijete dati baš njima na usvojenje. Bračni par je pratio cijelu trudnoću, sudjelovali su u svemu, no kad je rodila, žena se predomislila i odlučila zadržati dijete.

Očajnički su željeli dijete pa im je agencija za usvajanje pronašla drugu ženu i opet su ponovili isti postupak, no ponovo im se dogodila isto. Kad su već bili obeshrabreni, dobili su lijepu vijest. Agencija je pronašla ženu koja je spremna dati svoje još nerođeno dijete na usvajanje. Prvi šok je uslijedio nekoliko mjeseci kasnije kad se doznalo da žena nosi trojke.

Ovaj put, žena nije odustala i Justicesovi su postali roditelji, dobili su Hannah, Joela i Elizabeth.

Kad su trojke imale samo sedam dana, Sarah je počela osjećati mučnine. Mislila je da je bolesna i da ju je cijeli proces usvajanja iscrpio. Otišla je ljekaru, no nakon brojnih pretraga, doktor joj je dao lijepu i iznenađujuću vijest. Sarah je bila trudna.

Pravi šok je uslijedio u petom mjesecu kad je stigla vijest da Sarah nosi dvojke. Na svijet su stigli Andrew i Abigail. Bračni par se sad brinuo o pet male djece. Onda je uslijedio novi šok. Godine 2015., Sarah je otkrila da je ponovno trudna i na svijet je 2016. godine stigao Caleb, prenosi Fenix magazin.

Američki mediji su ovih dana,  u vrijeme Božića,  donijeli nekoliko reportaža iz njihova doma.

Sarah i Andy kažu kako nimalo nije lako podizati šestero male djece, ali kako im je drago što su im roditelji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije