Da li vam se dopala himna Hrvatske u izvedbi legendarne Josipe Lisac?

Radiosarajevo.ba
Da li vam se dopala himna Hrvatske u izvedbi legendarne Josipe Lisac?
Foto: Screenshot / Josipa Lisac

Hrvatska je dobila petog predsjednika. Zoran Milanović prisegnuo je na Pantovčaku. Njegova inauguracija prva je koja nije održana na Markovu trgu i s najmanje gostiju do sada.

Na inauguraciji je bilo tačno 43 ljudi - dužnosnici, među njima i dvojica bivših predsjednika, porodica izabranog predsjednika te članovi njegovog izbornog štaba.

Prije prisege koju je Milanović položio pred predsjednikom Ustavnog suda Miroslavom Šeparovićem, a koja je uključivala i riječi „tako mi Bog pomogao“ himnu je uz klavirsku pratnju Zvjezdana Ružića otpjevala Josipa Lisac.

Izvedba Josipe Lisac izazvala je brojne kako pozitivne, tako i negativne koemntare na društvenim mrežama. Da li se vama dopada himna Hrvatske u izvedbi legendarne Josipe Lisac?

Između ostalog na društvenim mrežama pojavio se i video snimak reakcije premijera Hrvatske Andreja Plenkovića koji je u trenutku izvođenja himne uzdisao, te kolutao očima. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije