! / Zoran Milanović postaje peti predsjednik Hrvatske: Pozvanih je malo, ko sve dolazi?

18. 02. 2020. u 08:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjednička inauguracija Zorana Milanovića održat će se na Pantovčaku danas, 18. februara, s početkom u 12 sati, kao prva koja neće biti održana na Markovu trgu i s najmanje uzvanika do sada.

Na nju su pozvane 43 osobe u tri kategorije – dužnosnici po funkcijama, među njima i dvojica bivših predsjednika, porodica izabranog predsjednika te članovi njegovog izbornog štaba, prenosi Index.hr.

Na inauguraciji će uz aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović od dužnosnika biti predsjednik sabora Gordan Jandroković, potpredsjednici sabora Milijan Brkić, Željko Reiner, Božo Petrov, Siniša Hajdaš Dončić i Furio Radin, premijer Andrej Plenković i potpredsjednici vlade Davor Božinović, Damir Krstičević i Predrag Štromar (Zdravko Marić je na službenom putu), predsjednik Vrhovnoga suda Đuro Sessa te načelnik Glavnog stožera general Mirko Šundov.

Inauguraciji, koja će se održati u svečanoj dvorani na Pantovčaku, nazočit će i dva bivša predsjednika Republike – Stjepan Mesić i Ivo Josipović, Milanovićeva supruga Sanja sa sinovima te Milanovićeva majka Gina, kao i 19 članova izbornoga štaba izabranog predsjednika.

Ceremoniji inauguracije nazočit će predsjednik i suci Ustavnoga suda, izvođači himne te klapa HRM-a Sveti Juraj, a na platou ispred Ureda predsjednika na Pantovčaku bit će orkestar HV-a te postroj Počasno-zaštitne bojne.

Inauguracija će početi izvođenjem hrvatske himne koju će otpjevati Josipa Lisac uz klavirsku pratnju Zvjezdana Ružića, a Milanović će prisegu položiti pred predsjednikom Ustavnoga suda Miroslavom Šeparovićem.

To je prvi put da inauguracija predsjednika neće biti održana na Trgu sv. Marka, a na njoj neće biti predsjednika stranaka, diplomata ni predstavnika Crkve. Milanović, kao i bivši predsjednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović, neće nositi lentu.

Na inauguraciji će biti više novinara nego gostiju.

Radiosarajevo.ba - Anketa - undefined

Foto: Screenshot: Radiosarajevo.ba - Anketa - Hoće li se izborom Zorana Milanovića promijeniti politika Hrvatske prema BiH?


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA