Vučić o predsjedniku Hrvatske: Milanović je, nas Srbe, nazvao šakom jada

Radiosarajevo.ba
Vučić o predsjedniku Hrvatske: Milanović je, nas Srbe, nazvao šakom jada
Printscreen / Vučić u emisiji Ćirilica

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u ponedjeljak navečer u emisiji Milomira Marića 'Ćirilica' na televiziji Happy.

Većinom su razgovarali o liku i djelu Aleksandra Vučića, no u jednom trenutku voditelj je upitao Vučića što misli o novom predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću. 

Vučić: Dodik je u pravu, odluka Ustavnog suda BiH nije fer

Oni smislili da bi nakon poljoprivrednog zemljišta išli na šume, da RS ostane bez bilo kakvog prirodnog bogatstva, pa na škole, vrtiće, da bi poslije išli na crkvu i ko zna šta im je sve u planu, kazao je Vučić

"Milanović je najgore govorio protiv srpskog naroda, nazvao nas je šakom jada", rekao je Vučić.

Voditelj je rekao kako se tu radi o nekoj osobnoj netrpeljivosti izabranog predsjednika Hrvatske prema Vučiću, i to zato što je "Angela Merkel stala na njegovu stranu, što je prvi put da je Njemačka stala na stranu Srbije".

Tu je Marić aludirao na krizu u odnosima između Hrvatske i Srbije 2015. godine.

"Angela Merkel je stala na stranu istine", kratko je rekao Vučić i na pitanje voditelja emisije odgovorio da ga Milanović nije zvao na inauguraciju jer "on ni nije zvao puno ljudi i ne radi to kao Kolinda".

"Milanović i ja ćemo razgovarati, hoće li to biti srdačno - neće. No, radit ćemo na odnosima Srbije i Hrvatske. To što je on rekao o Srbiji je poznato, i to je u redu", rekao je Vučić, piše Jutarnji list.

Predsjednik Srbije je komentirao aktuelna dešavanja u BiH.

Sve ovo možete vidjeti u videu koji je u prilogu: 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije