Počeo sastanak: Ivanić i Dodik s Nikolićem i Vučićem o reviziji

Anadolija
Počeo sastanak: Ivanić i Dodik s Nikolićem i Vučićem o reviziji
Čelnici Srbije i Republike Srpske započeli su sastanak u Beogradu, a u vezi sa zahtjevom za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, čije podnošenje je najavljeno prošle sedmice.

Sastanak je još ranije ove sedmice najavio srbijanski premijer Aleksandar Vučić, koji na sastanku s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i predsjednikom RS-a učestvuje sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Velika pažnja medija usmjerena je ka ovom sastanku, a satima prije početka susreta brojne domaće i strane novinarske ekipe okupirale su prostor ispred vile "Mir" u kojoj se sastanak održava.

Nakon sastanka, koji se održava iza zatvorenih vrata, trebala bi biti održana konferencija za novinare.

Podsjećamo, nakon savjetovanja o reviziji presude po tužbi BiH protiv Srbije, održanom prošle sedmice u Sarajevu pod njegovim pokroviteljstvom, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najavio je podnošenje zahtjeva za reviziju presude koju je Međunarodni sud pravde u Haagu donio 2007. godine.

Ova najava izazvala je burne reakcije političara iz Republike Srpske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije