Apokaliptični snimci bijega iz Rusije: Kolona na granici duga 14 kilometara

1
Radiosarajevo.ba
Apokaliptični snimci bijega  iz Rusije: Kolona na granici duga 14 kilometara
Foto: Twitter / Bijeg Rusa na granici sa Gruzijom

Od kada je predsjednik Rusije Vladimir Putin u svom obraćanju objavio da počinje djelimična mobilizacija stanovništva, koja će obuhvatiti najmanje 300.000 muškaraca, mnoge porodice pokušavaju da "pobjegnu" iz zemlje.

Većina njih je na dan objave ili ranije kupila avionske karte za basnoslovne svote kako bi se spasila od rata u Ukrajini, ali mnogi od njih uputili su se i automobilima, neki i pješke, do najbliže granice - sa Gruzijom.

Tako na društvenim mrežama kruže apokaliptični snimci na kojima se vide nepregledne kolone na granicama koje najbolje pokazuju u kakvoj je panici dio stanovništva koji bi mogao da bude pozvan na ratište.

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

Potresne scene iz Rusije. Prvi rezervisti krenuli u rat, plač i tuga na sve strane

Potresne scene iz Rusije. Prvi rezervisti krenuli u rat, plač i tuga na sve strane

Na snimku koji je objavila bjeloruska Nexta, vidi se kolona koja je u petak, 23. septembra, na granici Rusije i Gruzije bila dugačka nevjerovatnih 14 kilometara.

Nezvanični podaci kažu da je bilo više od 1.700 vozila u redu da prijeđe u susjednu zemlju u kojoj nisu "zabranjeni", kao recimo u Finskoj ili Litvaniji.

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije